<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 30, 2017

Erdogan enige Turkse leider die 23 Afrikaanse landen bezoekt

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is de enige leider in de geschiedenis van de Turkse republiek geworden die 23 Afrikaanse landen 39 keer heeft bezocht.

Turkije heeft zich met deze bezoeken flink op de kaart gezet in het Afrikaanse continent, zowel diplomatiek als met handel. Tijdens deze bezoeken zijn een groot aantal nieuwe handelsovereenkomsten gesloten en ging het aantal Turkse ambassades in Afrika binnen zeven jaar van 12 naar 39.

Erdoğan, die recent terug is van staatsbezoeken aan Tanzania, Mozambique en Madagaskar, is daarmee ook op wereldniveau een van de leiders die Afrika het meest heeft bezocht.

Het Afrika-avontuur van Erdoğan begon in 2004: toen werd Egypte bezocht gevolgd door Ethiopië, Zuid-Afrika, Tunesië en Marokko in 2005. Daarna is er tot en met 2016, op 2008 na, minimaal een Afrikaanse land bezocht. Tussen 2012 en 2013 gingen de Turken samen met hun president en ministers naar zeven Afrikaanse landen: Egypte, Gabon, Niger, Senegal, Marokko, Algerije en Tunesië. In 2014 is men langs Equatoriaal-Guinea en Algerije geweest en ging men in 2015 naar Somalië, Djibouti en Ethiopië.

Vorig jaar is Turkije het meest aanwezig geweest in Afrika: toen zagen Senegal, Ivoorkust, Somalië, Kenia, Uganda, Guinee, Nigeria en Ghana de Turken langskomen.

Turkse hulp

De Turken zijn ook in Afrika om te helpen. In Guinee schonk Erdoğan vijftig bussen cadeau aan het West-Afrikaanse land, als verjaardagscadeau aan president Alpha Condé (LEES meer+ FOTO’s). Daarnaast hebben de Turken miljoenen Afrikanen aan schoon drinkwater geholpen (LEES meer). In Somalië staat een Turkse ziekenhuis (LEES meer) en een Turkse zorginstelling (LEES meer).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-01-2017

Jan 30, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...