<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2018

Turkije: Wie denkt Frankrijk wel te zijn?

Het voorstel van Frankrijk te willen bemiddelen tussen Turkije en Syrische terreurgroep SDF, oftewel PKK/PYD/YPG, is Turkije in het verkeerde keelgat geschoten.

“Wie denkt Frankrijk wel te zijn? Hoe durft Frankrijk zo’n voorstel te doen?”, haalde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu vrijdag uit.

“Dit is onacceptabel. Om überhaupt te mogen bemiddelen in een zaak moet je neutraal zijn. Dat land moet eerst eerlijk en betrouwbaar zijn. Het is onmogelijk dat een land die YPG in het Palais d’Élysée verwelkomt een neutrale houding aanneemt. Je staat al aan de kant van terroristen”, reageerde Çavuşoğlu.

De Turkse minister benadrukte dat Frankrijk betreft Syrië al zijn objectiviteit is verloren. “Als Frankrijk met ons wil samenwerken, moet het zijn voormalige juiste houding weer aannemen. Nu komen tegenstrijdige uitspraken. Deze nemen we totaal niet meer serieus. Het voorstel is nu al verworpen”, aldus Turkije.

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was vrijdag ook woedend op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron.

“Je bent je boekje ver te buiten gegaan. Sinds wanneer zit Turkije aan tafel met terreurgroepen? Jullie kunnen dat wel (en doen dat al). Frankrijk mag zich vertonen met terreurgroepen, Turkije doet dat niet”, aldus Erdoğan. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-03-2018

 

Mar 30, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...