<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 10, 2017

Turkije denkt ook aan kinderen van Rohingya: bouwt speeltuin in Bangladesh

De Turkse staatsorganisatie voor hulp TIKA heeft een speeltuin gebouwd voor kinderen van Rohingya-vluchtelingen die zich in Bangladesh bevinden. Volgens VN-cijfers is het aantal gevluchte Rohingya-moslims opgelopen tot 626.000. Daarvan zijn 55 procent minderjarig.

De speeltuin is de eerste ooit in de regio nabij de stad Cox’s Bazar en wordt gezien als een voorbeeldproject. TIKA heeft met dit project expliciet aan de kinderen gedacht, is gemeld. De omgeving van de Turkse speelplaats is veiliggesteld waarbij aan de veiligheid van de kinderen is gedacht.

Naast wippen en schommels staan diverse speeltoestellen als ook een voetbalveld met kleine doelen.

TIKA-vice-coördinator voor Bangladesh Cihan Dinçer vertelt dat ze eind augustus in de regio waren aangekomen voor hulp aan Rohingya, nadat deze uit Myanmar zijn verdreven door fanatieke boeddhisten en Myanmarese legertroepen.

“Ons viel op dat steeds kinderen onze voedselpakketten kwamen ophalen. Toen dachten we dat we iets moesten doen voor deze kinderen. We vonden bamboe in de regio en riepen een architect uit Dhaka. Nu zien we de vreugde in de ogen van deze kinderen, die enorm blij zijn. Dat maakt ons ook erg blij”, aldus Dinçer.

Turkije zorgt ook voor de dagelijkse voeding van tienduizenden Rohingya in een groot vluchtelingenkamp in Bangladesh. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 10-12-2017

Dec 10, 2017
Loading posts...