<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2017

Turkije voedt dagelijks 25.000 Rohingya: ‘Erdoğan, kom langs’

De Turkse staatsorganisatie voor hulp TIKA deelt dagelijks 25.000 vers bereide maaltijden uit aan Rohingya die zich in vluchtelingenkampen in Bangladesh bevinden. Daarmee probeert TIKA het leed deels te verlichten, meldt de officiële Turkse hulporganisatie.

De maaltijden worden bereid door professionele chef-koks uit Turkije, waarbij ook wordt opgelet op de regionale smaak en voorkeuren van de Rohingya. Er wordt tot op de detail opgelet welke soort specerijen, vlees en rijst de bevolking van de regio nuttigen, alsmede op de hygiëne, laat TIKA weten. Het vlees en groenten worden dagelijks vers ingekocht door de Turken.

“Uit lokale onderzoeken blijken dat Rohingya-kinderen die in deze vluchtelingenkamp verblijven en onze maaltijden nuttigen, gezonder en vrolijker zijn dan andere kinderen. Dagelijks komen hier 5.000 families langs om 25.000 maaltijden op te halen, meldt Mustafa Karaset namens TIKA. “We bouwen een nieuwe keuken zodat we meer dan 10.000 families kunnen gaan helpen (50.000 maaltijden).”

TIKA krijgt dagelijks met dankbetuigingen te maken aan het Turkse volk en Turkije. Een daarvan komt van Muhammed Miya, een gevluchte Rohingya uit Myanmar, die met zijn vijf kinderen en vrouw in Bangladesh verblijft: “We voeden ons dagelijks dankzij TIKA. Moge Allah Turkije zegenen. Onze dank is groot aan het Turkse volk. We willen dat onze Turkse broeders op bezoek komen, we staan klaar ze openhartig en gastvrij te ontvangen. We willen dat president Erdoğan op bezoek komt.”

Naast TIKA zetten zich meerdere Turkse, ook non-gouvermentale, hulporganisaties zich in om tienduizenden Rohingya dagelijks te helpen. De Rohingya zijn gevlucht uit Myanmar na geweld van radicale boeddhisten.

Turkije is het eerste land dat de Rohingya grootschalig en effectief heeft geholpen, aldus Bangladesh (LEES meer). De Turkse hulporganisatie IHH heeft zelf inmiddels in zeer korte tijd 350.000 Rohingya geholpen (LEES meer). De first lady van Turkije, Emine Erdoğan, heeft de Rohingya begin september bezocht. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 02-12-2017

Dec 02, 2017
Loading posts...