<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2017

Turkije houdt het niet bij loze woorden: 350.000 Rohingya geholpen

De Turkse hulpstichting IHH heeft sinds de humanitaire crisis en geweld in Myanmar, dat op 24 augustus nieuwe proporties aangenomen heeft, ruim 350.000 Rohingya geholpen. Zij kregen allemaal voedselpakketten en andere hulpmiddelen. De huidige steun blijft niet hierbij.

Dat laat IHH in een tussentijdse briefing weten.

Zowel Rohingya-moslims die nog in deelstaat Rakhine proberen te overleven als de Rohingya die naar Bangladesh zijn gevlucht worden door middel van donateurs gesteund, meldt IHH. “Wij zullen de Rohingya hier blijven steunen totdat de crisis is opgelost”, laat IHH-Azië-coördinator Münevver Hüseyin weten.

Turkse hulp

De Rohingya in vluchtelingenkampen ontvangen niet alleen voedselpakketten, warme maaltijden en kleding, maar ook medische hulp. Zo heeft IHH drie gezondheidscentra, twee in Bangladesh en een in Myanmar, opgezet waar inmiddels ruim 40.000 Rohingya een gezondheidscontrole hebben gekregen. Duizenden Ronhingya-families hebben tenten en geld ontvangen. Ook zijn er 65 waterputten en installaties gebouwd om Rohingya van schoon water te voorzien.

Turkije

Op staatsniveau zet Turkije zich ook maximaal in voor de hulp aan Rohingya en biedt het meeste hulp van alle landen aan (LEES meer). De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei eerder dat hij het als een plicht ziet moslims in Myanmar te helpen, “ook als de wereld zwijgt” (LEES meer). De first lady van Turkije heeft gevluchte Rohingya in Bangladesh bezocht en persoonlijk hulp uitgedeeld. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 31-10-2017

Oct 31, 2017
Loading posts...