<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2017

Turkije helpt als eerste land ter wereld Rohingya-moslims

De Bengaalse minister van Rampenbestrijding Mofazzal Hossain Chowdhury heeft laten weten dat Turkije het eerste land ter wereld was dat met hulp is gekomen voor gevluchte Rohingya-moslims uit Myanmar.

Dat zei hij deze week in Ankara.

“Wij zijn Turkije hier zeer dankbaar voor”, zei Hossain Chowdhury. “Bangladesh vangt nu bijna een miljoen Rohingya-vluchtelingen op. Turkije vangt 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen op. Beide landen hebben gemeenschappelijke eigenschappen in het ontvangen van gasten. De Turkse regering heeft ons geholpen. Wij danken hun hiervoor en verwachten (verdere) steun. Wij hebben grote problemen: een groot aantal vluchtelingen waar we weinig middelen voor hebben. We verwachten ook internationale steun. Turkije was er als eerst.”

Turkse hulp

Deze week werd ook bekend dat Turkije twee veldhospitalen en tien gezondheidscentra gaat bouwen voor de gevluchte miljoen Rohingya-moslims in Bangladesh (LEES meer). Turkije liet ook weten een vluchtelingenkamp in Bangladesh te willen bouwen en heeft in zeer korte tijd duizenden ton humanitaire hulp gestuurd naar Myanmar en Bangladesh (LEES meer). De first lady van Turkije heeft een deel van de hulp persoonlijk uitgedeeld. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-11-2017

Nov 26, 2017
Loading posts...