<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2021

Turkije en Griekenland weer om tafel, eerste gesprekken positief

De gesprekken tussen Turkije en Griekenland, die maandag na een onderbreking van vijf jaar zijn hervat, zijn volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken zeer positief verlopen.

Het hervatten van de zogeheten verkennende gesprekken, nu consultatieve gesprekken geheten, is belangrijk voor de oplossing van geschillen, zei minister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een persconferentie met zijn Ierse collega Simon Coveney in de Turkse hoofdstad Ankara.

“Overleg over hoe deze problemen kunnen worden opgelost, zal gunstig zijn voor de twee buren om de spanning voorlopig te verminderen en misschien om in de toekomst permanente oplossingen voor deze problemen te vinden”, merkte hij op.

De Turkse minister zei dat de volgende gesprekken in Griekenland zullen plaatsvinden en dat de datum later wordt bekendgemaakt.

De gesprekken tussen Turkije en Griekenland, bedoeld om eerlijke en rechtvaardige schikkingen te vinden voor problemen in de Egeïsche Zee, begonnen in 2002. Na de 60e gespreksronde in maart 2016 schortte Athene de vergaderingen op.

De bilaterale besprekingen werden voortgezet in de vorm van politiek overleg, maar keerden niet terug naar het verkennende kader.

Turkije heeft veelvuldig gezegd zich niet te laten zullen bestelen en rechten heeft in de regio waar olie- en gasboringen plaatsvinden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-01-2021

Jan 28, 2021
Loading posts...