<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 05, 2017

Turkije en Iran reageren zeer hard op ‘Israëlische vinger’ in Noord-Irak

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Irak met Iran gesproken. Dat deed hij in de vorm van een staatsbezoek aan dat land. De nadruk is gelegd op de ‘lange arm van Israël’ in Noord-Irak.

Na Irak heeft ook Iran aangegeven niet te zullen toestaan dat er een tweede Israël komt in Noord-Irak. Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, sprak in aanwezigheid van de Iraanse president harde woorden naast Erdoğan.

“Het onafhankelijkheidsreferendum van de Iraaks-Koerdische regionale regering in Noord-Irak is een bedreiging voor de regio. Dit is verraad tegen de hele regio dat ook zijn invloed zal hebben op de buurlanden van Irak (Turkije en Iran)”, sprak Khamenei tijdens een persconferentie. “Iran en Turkije moeten alle maatregelen treffen. De gezamenlijke stappen van beide landen zijn erg cruciaal. De VS en Europa hebben een andere kijk op de ontwikkelingen. Amerika en Europa zijn niet te vertrouwen. Hier [referendum dat Irak verdeelt] zullen op de eerste plaats het zionistische regime van Israël en op de tweede plaats Washington van profiteren.”

“Sommige buitenlandse machten, en met name het zionistische Israël, willen een nieuw Israël stichten in de regio. We moeten dit samen voorkomen”, aldus Khamenei.

De Turkse president Erdoğan benadrukte dat de Israëlische geheime dienst Mossad achter het Koerdische referendum in Irak zit. “Zulke beslissingen genomen met Mossad aan tafel deugen niet en [zo’n referendum] kan (daardoor) niet legitiem zijn.”

Erdoğan gaf na zijn terugkomst in Turkije opnieuw aan “te zullen gaan zien wat de regering in Noord-Irak zal doen als Turkije [en Iran] alle wegen en kanalen zal dichtgooien.” Eerder zei de Turkse president in de richting van Iraakse Koerden dat “de Israëlische vlag hun niet gaat redden”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TEHERAN – TMC | Gepubliceerd: 05-10-2017

Oct 05, 2017
 • Deli Balta

  Er komt geen tweede Israël. Referendum is ongeldig…..De hele wereld is tegen de illegale referandum van barzani.

 • Levooo1995

  Behalve israel🖕🖕🖕

 • Deli Balta

  Klopt

 • Tamer Aslantas

  En stiekem ook Amerika ook al zeggen ze van niet. Hun acties laten het tegenovergestelde zien door de Koerden te bewapenen.

 • Turkse Turk

  İk snap Usa niet…Waarom zoveel Risco nemen Door Turkije tegen zich in het Harnas te jagen?

  Strategisch gezien zou een samenwerking tussen Turkije Israël en Usa veel veiliger zijn voor Usa belangen langs de veilige weg….nu spelen ze voor alles of niets….

  Dat is dus de moeilijke weg..
  Turken zijn een volk die je echt niet tegen je in het harnas wil jagen. …

 • Bennie Steker

  Jawel hoor, Je moet het even omdraaien. De USA is een land wat je echt niet in het harnas wilt jagen en tegen je wilt hebben.
  Doe je dat wel, is je vonnis getekend.
  Een uur geleden heeft de diplomatieke vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Turkije , het verstrekken van visa voor niet-immigranten opgeschort.
  De duimschroeven worden langzaam aangedraaid.
  Een kwestie van tijd.

 • Deli Balta

  Hey Trol,

  Turkije verleent ook geen visa meer aan Amerikanen…

  Dit besluit is net genomen na de actie van USA om turken geen visa te verlenen… kuch …kuch…

 • Bennie Steker

  Hey balthasar,

  Ja het zag ook al zwart van de Amerikanen in Turkije. Een echte aderlating dat die burgers niet meer op bezoek kunnen bij uw grote leider.
  Eens kijken wie hier het meeste last van krijgt.

 • Turkse Turk

  Turkije heeft niets te verliezen. Kan alleen te winnen. Als Turkije verliest wordt Turkije weer de oude Turkije een soort Vazal van Usa… Dus niets meer of minder. Usa heeft wel wat te verliezen want zonder Turkije verliezen ze een belangrijke intrument of zowel de olie als de nieuwe zijde route te beïnvloeden.. beiden cruciaal voor Usa om wereldwijd zijn machts positie vast te houden.

 • Ozturk

  U vergeet nog te vermelden dat de VS als de dood is dat Turkije naar het Russische kamp trekt. Als Turkije zo onbelangrijk is, waarom zijn ze dan zo pages voor een Shanghai 5 lidmaatschap van Turkije, en waarom zijn ze dan zo opgewonden over de s-400 aankoop? En waarom voelen ze zich geschoffeerd als Turkije, Iran en Rusland onderling de toekomst van Syrië bepalen?
  Tja, zo belangrijk is Turkije dus. Laat die jaloerse Steker maar brabbelen.

 • Deli Balta

  Wie het laatst lacht lacht het best

 • Turkse Turk

  Je vergeet een belangrijke factor. … sterker nog je hebt waarschijnlijk geen benul van Nog een eigenschap die Turkije en de Turken hebben… Engeland weet dat trouwens wel… Usa niet…

  Dat eigenschap van de Turken is de enorme potentië die Turken altijd hebben gehad namelijk de Turken zijn Empire Builders.

  Dus Turken hebben van nature eigenschappen om snel efficiënt een Empire te bouwen. Je zou kunnen stellen dat Het nu andere tijden zijn…

  Turken hebben tot heden 200 bekende landen gebouwd en 16 Empires gebouwd. Usa is 1 Empire. .. Turken hebben Usa al 16x gebouwd en afgebroken.

  Dus er is geen enkele reden een 17e Empire te bouwen. Misschien ga je stellen dat Turkije niet meer zo sterk is…

  Dan wil ik je erop wijzen dat het Ottemaanse Rijk gebouwd was Door een micro clan met 400 tenten en paar duizend clan leden.

  Turken kunnen vanuit het niets een Empire bouwen.

  Bv om je te laten beseffen wat ik bedoel. .. bij relaties tussen landen zijn geheime diensten legers en speciale eenheden alsmede de diplomatieke en ecomische verhouding en kunde hele belangrijk. .. het punt is de Turken zijn op al deze gebieden meesters van nature.

  In conflicten zoals het nu gaat in het midden oosten gaat het om proxy oorlogen en oorlog jes tussen special forces en geheime diensten.

  Usa is al meer dan 60 jaar zeer machtig dus ze zijn enorm hun ervaringen capaciteiten middelen en mogelijkheden. Turkije is ogenschijnlijk zeer zwak tegenover zo een macht. ..

  En juist hier maakt usa een strategische fout…

  Waarom.

  Bv als Usa nu 30 super Rambo s kan voortbrengen door selectie te maken onder hun beste mannen… bij een bevolking van bijna 350 miljoen inwoners … kan Turkije met zijn 80 miljoen inwoners nu al makkelijk tegen 500 super Rambo s verzamelen .

  En dit ondanks dat Turkije zichzelf net aan het bevrijden is als vazal staat en Usa al 60 jaar sterk op zichzelf staat.

  Dit betekent dat Turkije met proxy oorlogen op een gegeven moment gaat winnen van Usa… Turkse soldaten zijn gewoon beter…en alle fouten die ze maken leren ze zeer snel en overlopen ze de vijhand relatief snel en makkelijk. ..

  Idem dito met geheime diensten… Idem dito zelfs met technologie en zelfs met economie.

  Gewone burgers beseffen niet wat voor monsterlijke capaciteit Turken hebben. Het is niet voor niets dat de Turken 16 Empire hebben gebouwd.

  Op dit moment is de positie van de Turken en Turkije sterker dat ooit in de gehele geschiedenis van de Turken. ..

  De Turk is op zijn gevaarlijkt wanneer hij gewond is… afgelopen 100 jaar was Turkije zwaar gewond… zijn wonden waren in 1970 hersteld …en groei was begonnen… vanaf 1980 begon de Turk met de handel en zijn groei. …

  De pijn zit vers in het geheugen van de Turk… dat betekent dat de zachtaardige tollerante karakter van de Turk voorlopig afwezig zal zijn…

  Een iedere Turk die het in zijn hoofd haalt tolerant te zijn zal ook een verrader zijn en moet hangen.

 • Turkse Turk

  Klopt. Als Turkije uit de nato stapt en zegt dat zij zich nergens meer mee bemoeien is het midden oosten voor het oprapen voor Rusland.

  Noch Europa noch Usa kan Rusland beletten de controle over het midden oosten over de nemen.

  De enige manier om Rusland uit het midden oosten de houden is Turkije.

  Het westen gebruikt Turkije als een schild tegen Rusland.

  Geen enkele westerse burger is bereid te sterven in het midden oosten voor olie. Dat weet de westerse leider. Ze weten dat ze geen soldaten hebben om te vechten.

  Alles wat ze doen is bluf en landen tegen elkaar uit spelen.

  Daarom snap ik het gedrag van Usa is. PKK is geen alternatief op Turkije . Onmogelijk. Usa wil de olie controleren in Syria. …

  Laten we aannemen dat Usa alles wint…en krijgt met een Boze Rusland Turkije en Iran… wat gaat Usa kunnen doen om deze landen te beletten het midden oosten over te nemen en Usa van de kaart te vegen…

  Het enige wat ze kunnen doen is een zeer goede spel bereiden dat ze iedereen tegen iedereen kunnen uitspelen…. als dat mislukt moet ze hun eigen zonen sturen onder hoge dwang om te sterven in de woestijn waar olie in de grond zit.

  Zelfs dat is geen garantie dat je wint al zou Turkije zich aan de kant houden… met Turkije aan de zijde van Rusland of alleen aan zijde van Iran gaat het westen toch verliezen… beseffen ze dat niet of geloven ze werkelijke in de leugens dat het westerse media heeft verteld….

  Soms heb ik het gevoel dat ook westerse leiders de leugens die zei hun eigen volk vertellen na verloop van meer dan 100 jaar zelf ook zijn gaan geloven.

  Een foute beeld van de werkelijkheid is de perfecte ingrediënt voor fatale fouten en garantie voor afgang en snelle verlies van macht en invloed.

Loading posts...