<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 21, 2018

Turkije en Pakistan versterken defensiesamenwerking nog verder

Turkse en Pakistaanse functionarissen spraken donderdag over diepere defensiesamenwerking in de noordelijke Pakistaanse stad Rawalpindi.

De Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, ontmoette de Pakistaanse premier Imran Khan op zijn kantoor. Volgens een verklaring van het kantoor van de premier zei Khan: “We bewonderen de sociaaleconomische vooruitgang van Turkije onder de visionaire leiding van president Recep Tayyip Erdoğan.”

Akar feliciteerde Khan met de verkiezing tot premier van Pakistan en bracht de groeten over van Erdoğan, is verklaard. Hij zei dat de Turkse staat uitkijkt naar Khan’s bezoek aan Turkije, wat zou helpen de bestaande banden tussen de twee landen verder te versterken, concludeerde de verklaring.

De Turkse minister ontmoette ook Zubaida Jalal, de federale minister van Defensie van Pakistan, om kwesties van wederzijds belang te bespreken, in het bijzonder manieren om defensiesamenwerking te verbeteren, aldus een verklaring van het Pakistaanse ministerie.

Jalal waardeerde de Turkse president Erdoğan voor zijn beleid inzake robuuste betrekkingen tussen Pakistan en Turkije. Ze bedankte Akar ook voor de actieve deelname van de Turkse defensie-industrie aan de IDEAS 2018 Expo die vorige maand in Karachi werd gehouden. (FOTO’S)

Jalal was de Turkse regering ook dankbaar voor samenwerking op het gebied van gezondheid en onderwijs in Balochistan, een herstelde zuidwestelijke provincie.

Akar ontmoette ook de Pakistaanse legeroverste generaal Qamar Javed Bajwa op het hoofdkwartier van de Pakistaanse strijdkrachten. Ze wisselden van gedachten over kwesties van wederzijds belang, waaronder samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid, meldde de media-vleugel van het leger.

Eerder op de dag legde de Turkse minister een bloemenkrans op het Monument van Martelaren. Hij ontving de erewacht door een contingent soldaten.

Betrekkingen

Ankara en Islamabad hebben de afgelopen jaren sterke bilaterale banden ontwikkeld, vooral op het gebied van defensie en veiligheid.

In juli van dit jaar won Ankara een aanbesteding van miljarden dollars om vier korvetten te leveren aan de Pakistaanse marine – een overeenkomst die door de toenmalige minister van Defensie, Nurettin Canikli, de grootste export werd genoemd voor de Turkse defensie-industrie in de geschiedenis.

In mei 2017 sloten Turkse en Pakistaanse defensiebedrijven een nieuwe deal voor de bouw van vier Turkse ADA-klasse MILGEM-korvetten. Volgens de overeenkomst zullen twee schepen in Istanbul en twee anderen in Karachi worden gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KARACHI | Gepubliceerd: 21-12-2018

Dec 21, 2018
Loading posts...