<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 29, 2019

Turkije evacueert slachtoffers Somalië

Turkije heeft zaterdagavond een groot militair vliegtuig gestuurd naar de hoofdstad van Somalië. In dat land eiste een grote terreuraanslag op een veiligheidspost zaterdag bijna 80 levens.

“De Turkse strijdkrachten zijn met gezondheidspersoneel en apparatuur aangekomen in Mogadishu in een poging onze Somalische broeders te ondersteunen die gewond zijn geraakt tijdens de gruwelijke terroristische bomaanslag in Somalië”, verklaarde het Turkse ministerie van Defensie zondag. Het toestel van het type A400M van Airbus vertrok zaterdagavond al en kwam in de ochtend 7:00 Turkse tijd aan.

Volgens het Turkse ministerie van Volksgezondheid moesten de lichamen van twee Turkse onderdanen die waren gedood in de terreuraanslag, worden teruggebracht naar Turkije, evenals 16 gewonde Somaliërs voor medische behandeling.

Mehmet Yilmaz, de Turkse ambassadeur in Mogadishu, reageerde dat Turkije Somalië zal blijven steunen. Hij zei dat er momenteel ongeveer 50 Somaliërs worden behandeld in het Recep Tayyip Erdoğan-ziekenhuis in Somalië.

Het ziekenhuis met 200 bedden, vernoemd naar de president van Turkije en gebouwd door de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp TIKA, wordt gerund door het Turkse ministerie van Volksgezondheid en is voor meer dan de helft gefinancierd door Turkije.

Turkije heeft sterke banden met Somalië. Sinds 2011 neemt TIKA deel aan meer dan 150 projecten in het land, dat door Turkije grotendeels wordt herbouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-12-2019

Dec 29, 2019
Loading posts...