<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 01, 2021

Turkije gaat minimumloon flink verhogen

Het minimumloon in Turkije wordt binnenkort flink verhoogd.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag weten aan journalisten.

“We gaan de ongekende verhoging met de wil van Allah binnenkort bekendmaken”, zei de Turkse leider.

Over de huidige economische situatie zei Erdoğan dat zijn land een economische onafhankelijkheidsoorlog uitvecht. “Net zoals de wereld groter is dan vijf, geldt dat ook voor de economieën.”

“Ik ben tegen rente en die gaan we verder verlagen. Rente is een vloek die de rijken rijker en de armen armer maakt”, vertelde hij woensdag tijdens zijn partijbijeenkomst en benadrukte dat Turkije, na eerst een zure periode, op de lange termijn de grote winnaar wordt. Aan het adres van de oppositie zei hij dat de CHP en diens handlanger Iyi niets bijdragen aan Turkije enkel dan leugens en in buitenlandse opdracht handelen. “Daarnaast zijn ze pro rente. Turkije zal zijn politieke en economische toekomst nooit meer onderwerpen aan de voorschriften van mondiale economische voogdijinstellingen zoals de CHP en het IMF.”

“Ze blijven schaamteloos liegen en mensen bewust op het verkeerde been zetten”, onderstreepte hij, waarbij hij ook benadrukte dat zulke valse oppositiepartijen in het westen allang al in de grond waren geboord en daar niet kunnen bestaan vanwege hun kwaadaardige werkwijze. Hij zei ook dat westerse landen te kampen hebben met flinke prijs- en inflatiestijgingen.

Over bedrijven en personen die bewust producten opslaan en deze langdurig niet verkopen om de prijzen verder kunstmatig op te drijven en de markt ontregelen, was de Turkse leider hard. “Net zoals dat haraam is in ons geloof, maakte het Ottomaanse Rijk korte metten met deze ‘stockers’. We gaan dat ook doen. Hen wacht zware straffen.”

De Turkse president liet deze week ook weten dat de regering alle economische manipulanten en speculanten volgt die de wisselkoersen bewust doen schommelen en prijzen van alle producten ongegrond flink verhogen. “De nodige vervolgstappen zullen worden genomen.”

Economische groei

Dinsdag werd bekend dat de Turkse economie in het derde kwartaal van dit jaar met 7,4 procent is gegroeid. Daarmee is Turkije het snelst groeiende G20-land. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-12-2021

Dec 01, 2021
Loading posts...