<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 17, 2019

Turkije gaat nog meer verdedigingssystemen ontwikkelen

Turkije zal nieuwe projecten lanceren om nog meer nieuwe verdedigingssystemen van eigen makelij te ontwikkelen en te produceren. Die zullen bij zowel nieuwe missies in het binnen- als buitenland worden gebruikt van Turkije.

Dat werd woensdag besloten na een anderhalf uur durende vergadering achter gesloten deuren van het comité van de defensie-industrie. Ook zijn recente ontwikkelingen onder de loep genomen.

Onder voorzitterschap van president Recep Tayyip Erdoğan zag de bijeenkomst ook de aanwezigheid van minister van Financiën Berat Albayrak, minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, minister van Defensie Hulusi Akar, hoofd van de generale staf generaal Yaşar Güler en İsmail Demir, voorzitter van de Turkse defensie-industrie onder presidentschap.

Tijdens de meest recente antiterreuroperatie in Noord-Syrië heeft Turkije voornamelijk eigen munitie en eigen succesvolle militaire gewapende drones gebruikt. In verklaringen werd toen benadrukt dat met name dankzij inheemse defensieproducten groot succes is geboekt in de strijd tegen terrorisme.

De Turkse defensie-industrie heeft een groot doel: volledige defensie-onafhankelijkheid vanwege slechte ervaringen met bondgenoten. Dat percentage ligt nu rond de zeventig procent. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-04-2019

Apr 17, 2019
Loading posts...