<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 27, 2018

Turkse defensie hard op weg naar groot doel

De Turkse defensie-industrie heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Voortaan is zeventig procent van alle defensieproducten die het Turkse leger nodig heeft volledig van eigen makelij.

Dat liet het Turkse elektronicabedrijf ASELSAN weten.

“Dankzij de ambitie die vijftien jaar geleden startte, is nu zeventig procent van de benodigde defensieproducten van nationale productie. Dat was vijftien jaar geleden rond twintig procent”, verklaarde ASELSAN-bestuursvoorzitter en algemeen directeur Haluk Görgün tijdens een vergadering.

ASELSAN is trots dat het Turkse leger tijdens buitenlandse militaire operaties, Eufraat Schild en Olijtak, gebruik heeft kunnen maken van Turkse defensieproducten. “Daar zijn we blij mee, maar dat is niet genoeg. ASELSAN maakt voortaan alles of grotendeels zelf. Ons ASELSAN-leger bestaat uit 6.000 man.”

Er zijn 770 Turkse bedrijven die ASELSAN meehelpen, zei Görgün.

Eigen makelij

De Turkse defensie-industrie produceert sinds kort eigen gewapende (volautomatische) drones, pantservoertuigen, wapens, munitie, artillerie, raketten, raketgeleidingssytemen, schepen en moderniseert het tanks, helikopters en jachtvliegtuigen. Het land wil volledig onafhankelijk worden in defensiezaken.

Ook is Turkije bezig met ontwikkelen van het eigen gevechtsvliegtuig, tank- en vliegtuigmotor, helikopter en satellieten. Dat is nodig om niet meer afhankelijk te zijn van andere landen, die leiden tot verstoring van terrorismebestrijding (LEES meer). Zo liep de Turkse satelliet GÖKTÜRK-1 vertraging op door Israël (LEES meer) en vergroot Turkije alsnog de vloot in de ruimte. (LEES meer)

Turkije ontwikkelt en test ook de eerste stappen van de eigen luchtverdediging (LEES meer) en ziet een verdubbeling van het aantal defensieprojecten. (LEES meer)

Ingevoerde wapenembargo’s tegen Turkije maken het land nog gemotiveerder alles zelf te produceren, is officieel verklaard. (LEES meer)

De Turkse wapenindustrie is ook ‘blij’ met die tegenwerking. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOCAELI | Gepubliceerd: 27-07-2018

Jul 27, 2018
Loading posts...