<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 19, 2017

Turkije ziet aantal defensieprojecten flink toenemen

Het aantal defensieprojecten dat Turkije onafhankelijk gaat maken van buitenlandse defensiesystemen is opgelopen tot 600.

Dat liet onderminister İsmail Demir (Defensie-industrie) dinsdag weten tijdens een sectorvergadering van de Turkse Vereniging van Kamers en Beurzen (TOBB).

Demir zei dat Turkije aanzienlijk wat bereikt heeft in productie van (eigen) intelligente wapens, doordringende bommen, raketgeleidingssystemen en lasergestuurde wapenkits.

“Waren er tot voor kort nog 300 projecten voor defensie, is dat opgelopen tot 600”, liet de Turkse onderminister weten. “50 daarvan zijn dit jaar in werking gesteld. Tientallen wachten nog op goedkeuring”, vertelde Demir.

“Vorige maand vroeg onze premier, voor zijn staatsbezoek aan de VS, of we wat nodig hadden (en gekocht moest worden). We reageerden met een gerust hart: nee, laat ze maar weten dat we niets willen (kopen).”

De Turkse onderminister gaf ook enkele cijfers over de levering van defensieproducten, zoals gevechtshelikopters, drones en militaire pantservoertuigen. “Van de ATAK-helikopter zijn er 26 geleverd aan het Turkse leger. Het aantal drones (van eigen makelij) ligt op 43, waarvan 10 gewapend zijn.” Het aantal Turkse pantservoertuigen zit op 1.630. Daarvan zijn 230 de Ejder Yalçın, zei Demir.

“Het gaat de laatste tijd over het (Russische) raketverdedigingssysteem S-400. Men mag hierbij weten dat Turkije ook met zijn eigen luchtafweersysteem bezig is: de Hisar-A, Hisar-O en Hisar-U. Er wordt ook gebouwd aan onze langeafstandsraketten Bora en Kasirga”

Demir liet ook weten dat Turkije binnenkort start met serieproductie van de eigen tank, de Altay.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-12-2017

Dec 19, 2017
Loading posts...