<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 12, 2019

Turkije gaat ruimtevloot vergroten met drie nieuwe satellieten

Turkije laat drie nieuwe satellieten, de Türksat 5A, 5B en 6A, ontwikkelen. Daarmee zal het aantal communicatiesatellieten dat Turkije in de ruimte bezit stijgen naar zes.

Dat zei de Turkse minister van Infrastructuur Cahit Turhan maandag. Hij liet weten dat de eerste satelliet van Turkije in 1994 is gelanceerd.

Het zogeheten kritieke ontwerp van de 5A en 5B zijn inmiddels voltooid, zei de Turkse minister. “De aanbesteding was destijds (2017) gewonnen door Airbus Defence and Space.” De twee satellieten moeten respectievelijk in 2020 en 2021 de ruimte in.

Türksat 6A wordt door Turkse ingenieurs in Ankara ontwikkeld en zal rond 2022 worden gelanceerd.

“Turkije zal dankzij de ruimtevloot van zes satellieten drie continenten bedienen: Azië, waaronder de Turkse staten tot aan China, Afrika en Europa”, aldus Turhan.

Toekomst

Eind 2017 zei de Franse president van Airbus Defense and Space, Nicolas Chamussy, dat “de satellieten elektrische voortstuwing krijgen, waardoor ze een twee keer langere levensduur hebben” en dat “Turkije en Airbus gaan voor de eerste keer een samenwerking aan die de toekomst van de ruimte gaat bepalen”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-08-2019

Aug 12, 2019
Loading posts...