<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2023

Turkije gaat tien steden compleet verplaatsen en razendsnel herbouwen

De Turkse overheid heeft besloten om tien beschadigde steden compleet te verplaatsen naar een nieuwe locatie. Alle aardbevingsslachtoffers krijgen binnen een jaar een nieuw en stevig huis.

Dat maakte de Turkse minister Murat Kurum (Verstedelijking) bekend.

De nieuwe locaties zijn nagenoeg bekend en de laatste bodemonderzoeken worden binnenkort voltooid.

Kurum benadrukte dat de overheid alles op alles zet om zo snel mogelijk te beginnen aan de bouw van de nieuwe steden. “De sterke huizen met Turkse en lokale architectuur en maximaal vier verdiepingen worden zo snel mogelijk gebouwd. Wij doen er alles aan om de nieuwe huizen een dag, een uur en zelfs een minuut sneller te kunnen leveren.”

De Turkse minister onderstreepte nogmaals, als reactie op valse aantijgingen, dat alle gebouwen (zo’n 134.000 huizen) die door het Turkse staatsbouwagentschap TOKI is gebouwd in de tien zwaar getroffen provincies allemaal onbeschadigd overeind staan. Een deel van de bevolking en oppositiepartijen wilden niet meewerken aan het Stadsvernieuwingsproject van Turkije. Bijna 95 procent van alle ingestorte gebouwen waren in de tijd voor president Erdoğan gebouwd.

TOKI heeft in de laatste tien jaar zo’n 1,2 miljoen nieuwe huizen gebouwd, deels denkend aan de aardbevingen.

Turkse beloftes

Na de zware aardbevingen in Elazığ (FOTO’S), Malatya en Izmir (FOTO’S) kregen slachtoffers ook binnen een jaar hun splinternieuwe en stevige huis. Dat gebeurde ook na de hevige bosbranden in Antalya (FOTO’S) en ook na hevige overstromingen in het noordoosten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-02-2023

Feb 18, 2023
Loading posts...