<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2023

Turkije voorziet bosbrandslachtoffers Antalya van nieuwe huizen

In het Turkse Manavgat in Antalya, dat in 2021 is getroffen door zware bosbranden, zijn de wonden grotendeels genezen. De Turkse overheid liet razendsnel 900 nieuwe vrijstaande huizen bouwen voor alle slachtoffers. Daarvan zijn ongeveer de helft, binnen een jaar, voltooid.

President Erdoğan reisde afgelopen zaterdag persoonlijk af naar de regio voor de ceremonie waarbij 427 families de sleutels van hun nieuwe huis kregen. Hij benadrukte dat de nieuwe woningen architecturale huisstijlen hebben die passen bij de regio en Turkije.

“Ook horen wij na een ramp niet meer de noodkreten ‘waar de hulp van de Turkse staat is gebleven’. Integendeel ziet men de overheid onmiddellijk ingrijpen en slachtoffers steunen en dat zorgt altijd voor beelden waarin mensen als dankbetuiging bidden voor hun staat”, vertelde Erdoğan, die een van de nieuwe huizen bezocht.

De Turkse leider liet aan alle slachtoffers die in aanmerking komen voor een nieuwe woning weten dat zij de huizen voor 66 procent onder de kostprijs krijgen en zij het eerste twee jaar niets terug hoeven te betalen. Zij betalen de huizen variërend van 93 tot 280 vierkante meter af in lage termijnbedragen van 2.050 tot 3.700 lira. De huizen kosten van 445.000 lira tot 797.000 lira (type boerderij met stal)

‘#HelpTurkey’-complot

Erdoğan vuurde ook terug op de Turkse oppositie die geruime tijd loog dat “de bosbranden met opzet waren aangestoken zodat er nieuwbouw voor in de plaats kon komen”. “Het beste antwoord op deze hardnekkige leugenaars en lasteraars is het ecologische herstel geworden. Ons (herstel)projecten zijn niet alleen een voorbeeld voor Turkije, maar voor de hele wereld.”

Met name de valse poging ‘#HelpTurkey’, die een complot bleek om Turkije te denigreren, zorgde, te midden van de crisis en enorme bluswerkzaamheden, voor meer woede. (LEES meer)

Ook ontving de burgemeester van Antalya, geïnstalleerd door oppositiepartij CHP, enorme kritiek om zijn onkunde en misleidende kreten. (LEES meer)

Opdrachtgever

Eind september vorig jaar schakelde de Turkse inlichtingendienst een van de daders van de bosbranden, de opdrachtgever, uit in het Syrische Aleppo. Ze maakte deel uit van de terroristische jongerenbeweging ‘kinderen van het vuur’ van de PKK/KCK, die de bosbranden van vorig jaar in Turkije opeiste. (LEES meer)

Daarnaast werden ook in Turkije meerdere brandstichters opgepakt. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2023

Jan 09, 2023
Loading posts...