<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2021

Turkije ontsnapt aan nieuwe bosbranden, brandstichter op heterdaad betrapt

In de Turkse toeristische regio Manavgat in Antalya zijn dit weekend nieuwe bosbranden voorkomen. Op drie plaatsen braken bijna tegelijkertijd bosbranden uit, net zoals dat eerder in juli en augustus grootschalig het geval was. De branden waren snel onder controle dankzij blushelikopters en bluswagens.

De Turkse boswacht wist deze keer iemand op heterdaad te betrappen die de branden aanstak. De Turkse gendarmerie greep direct in en arresteerde de brandstichter.

Het nieuws bereikte al snel de lokale bevolking, die de dader opwachtte bij het politiebureau en hem wilde lynchen. De Turkse politie voorkwam dat.

Bosbranden

Vanaf 28 juli tot medio augustus ontstonden in Turkije in totaal 288 bosbranden in 53 provincies. De Turken streden met man en macht en blusten alles relatief snel uit. (LEES meer)

Er lopen onderzoeken naar de hoofdoorzaak en daarbij kwam aan het licht dat het om meerdere brandstichtingen gaat. De Turkse politie heeft al meerdere brandstichters gearresteerd. Een van de brandstichters zou het in opdracht voor 100 euro hebben gedaan. (LEES meer)

Terreurgroep PKK en diens duivelse jongerentak genaamd ‘jongeren van het vuur’ dreigden eerder al met bosbranden om Turkije economisch te raken. De bosbranden ontstonden voornamelijk in drukbezochte toeristische regio’s. De terreurgroep zag dat als laatste uitweg nu ze bijna geheel van de kaart zijn geveegd en sympathisanten en de politieke tak aan de beurt zijn.

De geliefde Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu liet zaterdagavond weten dat voor de eerste keer ooit het aantal terroristen in Turkije onder de 200 is gedaald naar 197. Eerder waren dat duizenden. Ook zijn diens kampen in Irak en Noord-Syrië voor eens en altijd de grond ingeboord.

Zelfherstel

In de zuidwestelijke Turkse provincie Muğla is het ecologische leven in de gebieden die zijn uitgebrand door hevige bosbranden eind augustus begonnen met zelfherstel. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-09-2021

Sep 18, 2021
Loading posts...