<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 12, 2018

Turkije geeft helikopter van eigen makelij merkwaardige naam

De eerste inheemse multifunctionele helikopter van Turkije heet “Gökbey” (Luchtheer), maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan woensdag bekend.

“We hebben Turkije met succes in een groeispurt laten belanden [op het gebied van defensie]”, sprak Erdoğan tijdens de top van de Turkse defensie-industrie in hoofdstad Ankara.

De T625 is een nieuwe generatie tweemotorige helikopter met een gewicht van zes ton die is ontwikkeld als antwoord op een groeiende marktvraag, laat bouwer TAI, Turkish Aircraft Industries, weten. De helikopter maakte op de beloofde datum in september de eerste vlucht. (LEES meer + VIDEO)

Erdoğan merkte ook op dat de gevechtstank van eigen makelij, ontwikkeld met nieuwe technologieën, binnenkort beschikbaar ıs voor de Turkse strijdkrachten. “De Inheemse Kasırga-, Bora- ​​en Som-raketten bevinden zich nu in de massaproductiefase en we werken aan nieuwe modellen”, voegde de Turkse leider eraan toe.

De Turkse president zei ook dat Turkije de overhand zal krijgen door eigen langeafstandsraketten te produceren. Daarvan zijn al de testvuren voltooid. “We zullen niet stoppen voordat Turkije alle strategische behoeften van de defensie-industrie kan ontwikkelen en produceren.”

Turkije streeft naar 650 defensieprojecten ter waarde van in totaal 60 miljard dollar, liet Erdoğan weten.

Over de andere vliegtuigen van Turkije, zei hij dat het land de gevechtshelikopter Atak zal verbeteren en dat er hard wordt gewerkt aan de eigen straaljager, de TF-X. “Geld hebben dat alleen gebaseerd is op natuurlijke hulpbronnen of handel garandeert je geen vrijheid als je niet een bepaald niveau hebt bereikt in de defensie-industrie”, stelde hij.

Erdoğan onderstreepte ook dat de Turkse privésector onbemande en bewapende luchtvoertuigen produceert en ze bezig zijn met nog krachtigere versies.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-12-2018

Dec 12, 2018
Loading posts...