<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2016

Turkije geeft onderwijs aan 450.000 Syrische kinderen

Het Turkse ministerie van Onderwijs heeft dinsdag laten weten dat het aantal Syrische vluchtelingenkinderen die onderwijs volgen in Turkije is gestegen naar 450.000.

Hiervan zitten 150.000 kinderen op Turkse scholen en 300.000 op tijdelijke Turkse onderwijscentra.

Adjunct-ondersecretaris van het ministerie, Ercan Demirci, benadrukt dat de Turkse regering dit nog steeds zelf bekostigt. “Turkije heeft nog niets gezien van de beloofde grote financiële steun, die tijdens de grote donorconferentie voor Syrische vluchtelingen in Londen is beloofd aan Turkije.”

Demirci laat weten dat ondanks de steun die ontbreekt, Turkije tot aan het einde van dit jaar als doel heeft 500.000 Syrische kinderen te scholen.

Eerder spraken Europese landen tijdens een vergadering in Amsterdam hun bewondering uit hoe Turkije zich inzet om het grote aantal Syrische vluchtelingenkinderen op te leiden. (LEES meer)

‘Internationale steun’

De Turkse regering heeft uit eigen middelen inmiddels 12,5 miljard dollar uitgegeven voor de vluchtelingen, liet de Turkse president Erdoğan eerder weten. Samen met financiële steun van Turkse organisaties en burgers is dat bedrag opgelopen tot 25 miljard dollar. (KLIK voor video)

De internationale steun is niet noemenswaardig klein.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 25-10-2016

Oct 25, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...