<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 23, 2017

Turkije geeft VAE lesje geschiedenis: wijzigt straatnaam ambassade

Als reactie op de schoffering van de Ottomaanse commandant Fakhri Pasha door de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft de Turkse gemeente Ankara de naam van die Ottomaan aan de straat toegekend waar de ambassade van VAE in Ankara staat.

De straat heet voortaan Fakhri Pasha, toentertijd de Ottomaanse gouverneur en verdediger van Medina. Het bord met de nieuwe straatnaam komt exact voor de ambassade van VAE te staan.

Tweet

Minister sjeik Abdullah bin Zayed stelde in een tweet dat “Fakhri Pasha, de voorvader van Erdoğan, zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal en misdaden heeft gepleegd tegen het volk van Medina”.

De Turkse president Erdoğan reageerde woedend: “Onbeschoft verwend oliekind. Waar waren jouw voorouders toen Medina verdedigd moest worden?”. Hij benadrukte de essentie van het kennen van de geschiedenis voordat “er een onwetende oen ons ervan beticht daar diefstal te hebben gepleegd”. (LEES meer)

De ambassadeur van de VAE in Ankara is donderdag op het matje geroepen. (LEES meer)

Archief

Uit Ottomaanse archieven blijkt dat Fakhri Pasha het behoeftige volk van Medina financieel heeft gesteund en meerdere heldendaden op zijn naam heeft staan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-12-2017

Dec 23, 2017
Loading posts...