<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2017

Turkije nog steeds woedend op minister VAE: Onbeschoft verwend oliekind

Een tweet van de minister van Buitenlandse Zaken van Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waarin wordt gesteld dat ‘de voorvader van Erdoğan een dief is’, heeft veel stof doen opwaaien in Turkije. De Arabische minister ontving zelfs een tweede officiële uithaal uit Turkije. Turkse nieuwsdiensten hebben ook geen goede woorden voor de minister van die groep emiraten.

Nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan sjeik Abdullah bin Zayed woensdag “miserabel en onbekwaam” heeft genoemd en zich afvroeg “waar de voorvaders van de desbetreffende Arabier waren toen Medina beschermd moest worden”, zei hij een dag later dat Abdullah bin Zayed een “verwend oliekind ” en “onbeschoft” is.

Dat zei Erdoğan na een speech van de prominente Turkse historicus en academicus İlber Ortaylı op het presidentieel complex in Ankara, waar hij ook aanwezig was.

“Zoals Ortaylı het ook zei, als we onze geschiedenis betreft de Ottomaanse commandant Fakhri Pasha en verdediging van Medina niet kennen, staat er zo’n onwetende oen op die ons ervan beticht daar diefstal te hebben gepleegd. Jij onbeschofte (minister VAE), waar was jouw voorvader toen mijn voorvaders Medina aan het beschermen waren?”, zei Erdoğan.

De Turkse president liet ook weten “enkele zaken bekend te zullen gaan maken wanneer de tijd rijp is”, refererend naar “wat enkele Arabische leiders aan het uitspoken zijn” en “met wie ze allemaal om de tafel zitten”. (LEES meer)

De ambassadeur van de VAE in Ankara is donderdag op het matje geroepen. (LEES meer)

Netanyahu

De desbetreffende minister kwam in opspraak nadat bekend werd dat hij in New York ‘geheime gesprekken’ heeft gehad met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Daar was volgens de Israëlische krant Haaretz VAE-ambassadeur in Washington Yusuf al-Uteybe ook bij aanwezig, een diplomaat die nauwe banden heeft met de Israëlische lobby FDD en zich heeft ingezet voor een gemeenschappelijk beleid tegen Turkije en Qatar. Dat laatste werd bekend nadat zijn e-mailaccount is gehackt en zijn elektronisch postverkeer is gelekt, waarin uitingen over Turkije en de mislukte couppoging in dat land aanwezig zijn, meldt de Turkse krant Hürriyet.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-12-2017

Dec 22, 2017
Loading posts...