<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2017

Turkije: Geen cent naar het buitenland

De Turkse vicepremier en regeringswoordvoerder Bekir Bozdağ heeft in een reactie laten weten dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn familieleden geen geld hebben overgemaakt naar buitenlandse bankrekeningen of bedrijven.

Hij reageert daarmee op de omstreden aantijgingen van CHP-oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu, die zei dat de familie Erdoğan belasting ontduikt en veel geld zou hebben in het buitenland. Hij zou “zeer harde bewijzen” hebben.

De beschuldigingen blijken ongegrond, de bewijzen, bankafschriften, zijn vals, liet Bozdağ weten. “Er is geen cent overgemaakt naar het buitenland. Deze valse afschriften maken Kılıçdaroğlu een leugenaar. Wie is hier nu vals, wie is hier nu de leugenaar? Ik nodig Kılıçdaroğlu uit om eervol ontslag te nemen als voorzitter, wetend dat hij dat toch niet zal doen.”

De Turkse vicepremier kwam ook met harde woorden. “Dit laat zien dat de gebruikers van Kılıçdaroğlu, medewerkers van FETO, baronnen en duistere machten, hebben besloten dat de houdbaarheidsdatum van Kılıçdaroğlu is verlopen. Ze zien dat ze niets meer aan hem hebben en zetten hem voor schud (met hun valse commando’s)”, aldus Bozdağ.

Yıldırım

De Turkse premier Binali Yıldırım kreeg ook beschuldigingen van belastingontduiking over zich en zijn familieleden heen. Hij sleept de nieuwsdienst die dat heeft verspreid voor de rechter. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2017

Dec 05, 2017
Loading posts...