<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2018

Turkije: Geen enkel burgerslachtoffer in Afrin

Tijdens de Turkse militaire operatie Olijftak in de Syrische regio Afrin is geen enkel burgerslachtoffer gevallen. De operatie verloopt zeer nauwkeurig.

Dat verklaart de Turkse vicepremier en regeringswoordvoerder Bekir Bozdağ zaterdag.

De Turkse vicepremier slaat daarmee namens Turkije alle valse aantijgingen van zich af. “De operatie verloopt in uiterste precisie. Er worden juist burgers beschermd en gered. Het Turkse leger heeft nooit bloed van burgers of onschuldigen aan zijn handen gehad. Dat zal ook nooit gebeuren. Zo zit dat in ons geloof en cultuur”, zei Bozdağ.

“Neem de leugens, desinformatie en zwartmaking van de militaire operatie niet serieus. De leugens van terreurgroepen, terreursymphatisanten, valse handlangers en vijanden van Turkije en het Turkse volk zullen de waarheid niet kunnen veranderen. Het is terreurgroep PKK/PYD/YPG die burgers onderdrukt en vermoordt. Turkije redt deze mensen uit hun handen”, benadrukt Bozdağ.

Zwarte propaganda

Turkse nieuwsdiensten hebben deze week een grote hoeveelheid oude slachtofferfoto’s van diverse gebeurtenissen met daarin valse informatie ontdekt. Deze worden massaal gedeeld door terreursymphatisanten van PYD/YPG met valse aantijgingen in richting van Turken en het Turkse leger. (LEES meer + foto’s)

Hulp

Turkse hulpdiensten en militairen zijn in de Syrische regio begonnen met het uitdelen van hulppakketten. (LEES meer + foto’s)

Turkije verklaart officieel de Syrische regio schoon te gaan vegen van terreurgroep PYD/YPG zodat Syriërs hun eigen land weer terugkrijgen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 03-02-2018

Feb 03, 2018
Loading posts...