<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 16, 2018

Turkije tegen Griekenland: ‘Gedraag je voordat er ‘ongelukken’ gebeuren’

De provocaties van Grieken aan de Turkse kust in de Egeïsche Zee heeft voor harde reacties gezorgd uit Turkije.

“Helaas heeft Griekenland een minister van Defensie die, dit zeggen de Grieken, van populisme houdt. Hij komt uit extreem-rechtse hoek en is leider van die partij. Maar moge het duidelijk zijn dat zo’n verwend kind de betrekkingen tussen Griekenland en Turkije niet mag schaden”, reageerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu maandag op een vlagprovocatie uit Griekse kant.

“Zijn er problemen en meningsverschillen? Ja. Desondanks blijven we in dialoog en brengt onze president na 65 jaar een bezoek aan dat land. Er zijn stappen gezet om de betrekkingen te verbeteren”, legde Çavuşoğlu uit.

“Maar Griekenland doet aan toe-eigening van eilanden waarvan de eigenaar niet bekend is. Eerder veroorzaakte een Griekse boot van de marine een ongeluk met een Turkse patrouilleboot. We zeggen dit vaker: zet geen gevaarlijke stappen voordat er nog ‘een ongeluk’ gebeurt. (Stop daarmee) voordat er ook ‘een ongeluk’ uit handen van onze soldaten gebeurt.”

De Turkse premier Binali Yildirim reageerde ook. “We adviseren Griekenland zich te onthouden van provocaties en de banden op nabuurschap te baseren.”

“Gisteren hebben enkele Griekse jongeren na populistische uitspraken van Griekse politici een vlag geplaatst op een eiland nabij de Turkse kust. Deze is verwijderd door de Turkse kustwacht. We benadrukken opnieuw dat Turkije klaar staat alles te gaan doen wanneer de soevereiniteit op het spel staat.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-04-2018

Apr 16, 2018
Loading posts...