<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2021

Turkije haalt 10 noodlijdende patiënten op uit Nederland

Ambulancevliegtuigen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid hebben dit jaar in totaal 154 noodlijdende patiënten uit 53 landen opgehaald voor een [betere] behandeling in Turkije.

Dat blijkt uit officiële cijfers van het directoraat-generaal van de Turkse spoedhulp.

De Turkse zorg- en spoeddienst geldt voor burgers die niet per voertuig of schip naar Turkije kunnen worden gebracht. De Turkse ambulancevliegtuigen zijn vliegende IC-bedden met alle nodige apparatuur aan boord.

De Turken haalden veertien keer een burger op uit Turks-Cyprus, tien keer uit Nederland en ook tien keer uit Kosovo, zeven keer uit Frankrijk en elk zes keer uit Azerbeidzjan en Libanon.

Deze landen worden gevolgd door Libië, Oekraïne, België, Portugal en Tanzania met elk vijf patiënten en Duitsland, Kazachstan, Rusland en Iran met elk vier patiënten.

Uit Roemenië, Bosnië en Herzegovina en Oezbekistan zijn drie Turken opgehaald, uit Irak, Bulgarije, Georgië, Somalië, Engeland, Servië, Turkmenistan, Albanië, Oman, Hongarije, Moldavië, India, Maldiven, Mauritanië, Koeweit, Liberia elk twee.

De landen waar één patiënt uit is opgehaald zijn Saoedi-Arabië, Egypte, Afghanistan, Djibouti, Griekenland, Kenia, VS, Jordanië, Zwitserland, Soedan, Polen, Kirgizië, Litouwen, Algerije, Gabon, Senegal, Burkina Faso, Marokko en Equatoriaal-Guinea.

Turkije is het enige land ter wereld dat kosteloos de meest uitgebreide ambulancedienst biedt aan iedere inwoner, ongeacht hij of zij verzekerd is of niet. Dit geldt ook voor de traumahelikopter en ambulancevliegtuig, benadrukte de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca in 2019. (LEES meer + FOTO’S)

Nederland

In februari dit jaar haalde Turkije ook een Turks-Nederlandse covid-patiënt op die volgens Nederlandse artsen “uitbehandeld” was. In Turkije werd het leven van de man gered. “Als het aan Nederland lag, was ik vier maanden geleden al dood”, reageerde de 47-jarige man in mei.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-11-2021

Nov 27, 2021
Loading posts...