<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 09, 2022

Turkije haalt Marokkaanse baby op uit Nederland na noodkreet moeder

Turkije heeft opnieuw een ambulancevliegtuig gestuurd naar Nederland. Dit keer is de Marokkaanse baby Younes Rahou, die lijdt aan een zeer zeldzame ziekte en aan de beademing lag, opgehaald. Het Nederlandse ziekenhuis dat Younes behandelde, wilde zijn stekker eruit trekken.

De Turkse minister Fahrettin Koca (Volksgezondheid) gaf persoonlijk gehoor aan de noodkreet van de Marokkaanse moeder Zineb Rahou.

“De Marokkaanse baby Younes lijdt aan [een zeldzame] ziekte. Noch in zijn geboorteland Nederland, noch in Marokko is genezing gevonden. Aan zijn moeder is [door Nederlandse artsen] gezegd een einde te maken aan het leven van haar zoon. Die moeder legde daarop haar hoop op onze president Erdoğan. Ons vliegtuig vertrekt zo”, verklaarde de Turkse minister vrijdag. Die avond was de twee maanden oude baby al opgehaald uit Amsterdam.

“Ik ben een moeder, mijn hart breekt. Help ons, red mijn baby”, zei Rahou in haar wekenlange noodkreet. Toen Turkije het hoorde, hielpen ze direct. “Hoe is dat mogelijk, vroegen we ons af. Niemand gaf ons gehoor. Maar Turkije regelde alles zeer snel. Ik heb zwaar respect voor jullie allemaal [Turken]. Ik bedank president Erdoğan uit het diepste van mijn hart.”

De Marokkaanse moeder reageerde ook dat “Erdoğan de beste president ooit is omdat hij iedereen over de hele wereld helpt, zoals in Irak, Syrië, Oekraïne en Dilara Şahin uit Nederland”.

De Marokkaanse familie bevindt zich inmiddels in Turkije. “Nederland bood ons twee opties aan: een snelle of een langzame dood”, verklaarde vader Yousef Rahou. “We konden het niet geloven toen Turkije ons wilde helpen. Ik wil alle Turken bedanken, zelfs alle Turkse Nederlanders. Er bestaan geen woorden om te beschrijven hoe dankbaar wij jullie en president Erdoğan zijn. Hij helpt iedereen ter wereld ongeacht afkomst. Erdoğan helpt iedereen omwille van Allah.”

Volgens de Nederlandse artsen zouden Turkse dokters niet benaderd hoeven te worden, onderstreepte vader Yousef. Ook zou dat lachend gezegd zijn. “Ze zeiden dat Turkse artsen niet de kennis hadden en niet wisten wat ze deden. Dit maakte mij heel kwaad.”

Nederland

Het komt steeds vaker voor dat Nederlandse artsen ten einde raad zijn met een patiënt en de handdoek in de ring gooien. Turkije heeft daardoor al meer dan tien keer moeten ingrijpen.

Eerder haalde Turkije ook een Turks-Nederlandse covid-patiënt op die volgens Nederlandse artsen “uitbehandeld” was. In Turkije werd het leven van de man gered. “Als het aan Nederland lag, was ik vier maanden geleden al dood”, reageerde de 47-jarige man in mei 2021.

Met het recent in februari dit jaar opgehaalde leukemiepatiënt Dilara Şahin (24) uit Zwolle lijkt het ietsjes beter te gaan. Ze is uit de intensive care en het gaat de goede kant op, verklaarde haar vader op 23 maart. “We hopen op en bidden voor haar herstel.”

Vorig jaar haalden ambulancevliegtuigen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid in totaal 154 noodlijdende patiënten op uit 53 landen voor een [betere] behandeling in Turkije. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-04-2022

Apr 09, 2022
Loading posts...