<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 08, 2020

Turkije haalt nog een burger op uit buitenland voor verzorging

Een Turkse staatsburger die zwaargewond is geraakt bij een motorongeluk op Malta, is opgehaald voor behandeling in Turkije. Cem Kofoğlu viel in een gat in de weg tijdens een scherpe bocht en verloor de controle over zijn motor.

Hij werd opgemerkt door patrouillerende agenten en werd daarop snel overgebracht naar een ziekenhuis in Malta. Na een operatie vertelde een arts hem dat hij vier tot vijf weken niet kon opstaan ​​en vroeg hem of er iemand was die hem thuis kon verzorgen.

De 34-jarige Kofoğlu, software-ingenieur, vertelde in een interview dat de dokter hem ook vertelde dat hij vanwege het coronavirus niet in het ziekenhuis kon blijven en dat hij een verpleegster moest inhuren. Omdat geen reguliere vluchten mogelijk zijn door het virus, kon hij ook niet overgebracht worden naar eigen land.

De Turkse burger verbleef alleen op Malta en kon geen kennissen binnen laten vliegen. “Ik heb onze ambassade [in Malta] gebeld waarna het Turkse ministerie van Volksgezondheid ingreep en mijn mail in zeer korte tijd, slechts binnen twee uur, antwoordde.” Kort daarna arriveerde donderdag een Turks ambulancevliegtuig om de man op te halen.

Kofoğlu liet ook weten dat de medewerkers van het ministerie de procedures hebben versneld die normaal gesproken langer zouden duren en dat de Turkse ambassadeur in Valletta, Kerem Kıratlı, hem ook tijdens het proces belde.

‘Ongelofelijk proces op Malta’

Kofoğlu benadrukte dat ze hem de nodige zorg hadden verleend in het Mater Dei-ziekenhuis op Malta en zei: “Ik werd daar heel goed verzorgd. Ik weet niet of het was omdat de ambassade erbij betrokken was, maar ze hebben een ongelooflijk proces uitgevoerd. Ze stonden altijd naast me.”

Hij zei dat ze hem zelfs vroegen of hij een ander dieet had vanwege de Islamitische vastenmaand Ramadan om zijn eten dienovereenkomstig te bereiden. “Er waren andere patiënten in de kamer. Ik kreeg halal voedsel. Ze waren zo gevoelig”, prees hij.

‘Vertrouw me toe aan Turkse dokters’

Toen hij hoorde dat hij ongeveer een maand in bed moest doorbrengen, wilde Kofoğlu de tijd doorbrengen in de Egeïsche provincie Izmir, waar zijn familieleden wonen. Na zijn opname in het Onderzoeksziekenhuis Bozyaka in Izmir zei Kofoğlu dat de service in dit ziekenhuis ook “ongelooflijk” was.

“Ik ben erg tevreden. Als er iets nodig is, doen ze het onmiddellijk”,, zei hij, en hij voegde eraan toe dat hij zich gelukkig voelt ondanks breuken over zijn hele lichaam. “Dit is precies de situatie van ‘vertrouw me toe aan Turkse artsen’. Ik voel me gerust”, verwijzend naar de oprichter van de Turkse Republiek, Mustafa Kemal Atatürk, die die uitspraak had gedaan.

‘Beide landen dankbaar’

Kofoğlu onderstreepte dat de Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, zijn situatie ook nauwlettend volgde en bedankte hem ook. “Ik ben beide landen dankbaar. Ik heb een zeer ongelukkig ongeluk gehad, maar het proces is door beide landen enorm goed afgehandeld.”

“Maar ik moet zeggen, het is een ongelooflijke klus dat ons ministerie van Volksgezondheid een ambulancevliegtuig naar een ander land stuurt en een burger ophaalt. Ze hebben het heel snel geregeld. Ik ben trots.”

Dit moet de wereld te weten komen, zei de Turkse expat. “Veel landen kunnen hun onderdanen niet eens thuis helpen. De wereld moet zien hoe een staatsburger in het buitenland wordt gesteund door het Turkse ministerie van Volksgezondheid.”

Zweden

Uit Zweden is recent ook een Turks-Zweedse familie opgehaald nadat hun vader besmet was met het coronavirus. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-05-2020

May 08, 2020
Loading posts...