<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 31, 2017

Turkije haalt in tweede uithaal harder uit naar Duitsland: Niet bluffen

De woorden van bondskanselier Angela Merkel richting Turkije dat Duitsland voor de laatste keer gaat bemiddelen en daarna gaat besluiten of Duitse troepen vertrekken uit vliegbasis Incirlik heeft opnieuw een harde reactie ontvangen uit Turkije.

“We zien nog steeds dat Duitsland alles wat tegen Turkije is blijft steunen. Duitsland moet dit goed begrijpen: het Turkije van ik laat hun alles doen wat ik wil ondanks dat ik slecht ben tegen hun, is er niet meer”, reageerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu.

Merkel heeft van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens de NAVO-top in Brussel te horen gekregen dat Duitsland terreurgroep FETO steunt, de PKK actief is in haar land en dat Duitse Turken en vooral ja-stemmers systematisch worden onderdrukt, liet Çavuşoğlu weten. “Er is sprake van een onderdrukking van de diepe staat, waaronder de politie en inlichtingendienst.”

Bezoek

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken zal Ankara bezoeken om te praten over het bezoekverbod van Duitse parlementariërs aan Incirlik. “We staan voortdurend in contact met Sigmar Gabriel om de problemen op te lossen. Hij komt maandag persoonlijk”, zei Çavuşoğlu. “Onder deze omstandigheden kunnen we Incirlik niet openstellen. We kunnen dat besluit heroverwegen als er positieve stappen worden gezet.”

“De vliegbasis in Incirlik is onze basis, wij bepalen daarover. Ze moeten niet gaan bluffen en dreigen. ‘We gaan dan ergens anders heen’, zeggen ze. Als ze weg willen, gaan we ze niet zeggen dat ze moeten blijven”, aldus Çavuşoğlu, die eerder ook aangaf dat ze ‘dag’ gaan zeggen als de Duitse troepen vertrekken uit Incirlik. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-05-2017

May 31, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...