<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2018

Turkije haalt in VS uit naar VS

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag gereageerd op het negatieve reisadvies van de Verenigde Staten naar Turkije. Hij benadrukte dat Turkije een veiliger land is dan de VS.

“Recent uitgevaardigd advies past niet bij bondgenootschap en is geen volwassen gedrag”, zei Mevlüt Çavuşoğlu vanuit Los Angeles, waar hij de herdenking bijwoonde van de door Armeense terroristen vermoorde Turkse consul-generaal in Los Angeles Kemal Arıkan (1982).

“Een onnodige houding (van de VS)”, voegde de Turkse buitenlandminister daaraan toe.

De reactie van Turkije liet niet lang op zich wachten. Het land kwam de volgende dag ook met een negatief reisadvies naar Amerika, vanwege toenemende terreuraanslagen in dat land. (LEES meer)

“Turkije is veiliger dan de VS. Kijk maar naar de dagelijkse incidenten in dat land en de dagelijkse moorden in verschillende Amerikaanse steden. Racisme heeft een toppunt bereikt. We zien hoe de regering-Trump andere landen beledigd. Wie is nou het onveilige (risico)land? We zien zelfs een flinke toename in het aantal Amerikaanse toeristen naar Turkije”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LOS ANGELES | Gepubliceerd: 13-01-2018

Jan 13, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...