<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2018

Turkije waarschuwt voor terreur in Amerika en past reisadvies aan

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag het reisadvies voor de Verenigde Staten aangepast. In verband met een verhoogd risico op terroristische aanslagen, geweld en willekeurige arrestaties in dat land waarschuwt het ministerie Turken hun reisplannen te heroverwegen en op hun hoede te zijn in Amerika.

“Er is een toename in het aantal bombardementen en gewapende terreuraanslagen waargenomen in dat land. Bovendien is daar sprake van aanvallen op drukke straten, stadscentra en culturele evenementen, metrostations, openbare gebouwen en gebedsruimtes.”

Turkije komt ook met een lijst: “Zie de recente aanslagen op de campus van Ohio University, op Forth Lauderdale-Hollywood Airport, op de Dar Al-Farooq-moskee in Minnesota, op een kerk in Texas (gepleegd door een ex-militair: LEES meer) en de aanslagen in Charlottesville en New York, waar auto’s op mensen zijn ingereden.”

In de verklaring is ook benadrukt dat de recente bomaanslag in de metro van New York “nog een voorbeeld is van opkomend terrorisme en extreemrechtse racistische acties in Amerika”.

“Daarnaast worden Turkse burgers én ambtenaren zomaar gearresteerd in Amerika. Daar komt nog bij dat de rechtszaken op ongegronde en valse aantijgingen worden gebaseerd, waar leden en sympathisanten van (terreurgroep) FETÖ achter zitten.”

De Turkse waarschuwing is een tegenreactie op de Amerikanen, die donderdag Turkije, samen met Sudan (LEES meer), Rusland, Pakistan, Guatemala en Venezuela, in de lijst van risicolanden hebben geplaatst.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-01-2018

Jan 12, 2018
Loading posts...