<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2018

Turkije waarschuwt voor terreur in Amerika en past reisadvies aan

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag het reisadvies voor de Verenigde Staten aangepast. In verband met een verhoogd risico op terroristische aanslagen, geweld en willekeurige arrestaties in dat land waarschuwt het ministerie Turken hun reisplannen te heroverwegen en op hun hoede te zijn in Amerika.

“Er is een toename in het aantal bombardementen en gewapende terreuraanslagen waargenomen in dat land. Bovendien is daar sprake van aanvallen op drukke straten, stadscentra en culturele evenementen, metrostations, openbare gebouwen en gebedsruimtes.”

Turkije komt ook met een lijst: “Zie de recente aanslagen op de campus van Ohio University, op Forth Lauderdale-Hollywood Airport, op de Dar Al-Farooq-moskee in Minnesota, op een kerk in Texas (gepleegd door een ex-militair: LEES meer) en de aanslagen in Charlottesville en New York, waar auto’s op mensen zijn ingereden.”

In de verklaring is ook benadrukt dat de recente bomaanslag in de metro van New York “nog een voorbeeld is van opkomend terrorisme en extreemrechtse racistische acties in Amerika”.

“Daarnaast worden Turkse burgers én ambtenaren zomaar gearresteerd in Amerika. Daar komt nog bij dat de rechtszaken op ongegronde en valse aantijgingen worden gebaseerd, waar leden en sympathisanten van (terreurgroep) FETÖ achter zitten.”

De Turkse waarschuwing is een tegenreactie op de Amerikanen, die donderdag Turkije, samen met Sudan (LEES meer), Rusland, Pakistan, Guatemala en Venezuela, in de lijst van risicolanden hebben geplaatst.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-01-2018

Jan 12, 2018
 • Ozturk

  Ik zou daar nog aan toe willen voegen:
  ‘- Ook het bezoeken van popconcerten kan risicovol zijn omdat er een ongebreideld en ongelimiteerd wapenbezit onder alle Amerikanen toegestaan is, ook als er een steekje bij hen los zit of als ze iets te veel geld hebben vergokt. Deze wapens keren zich vaak tegen toeristen of concertbezoekers (zie Las Vegas shooting).
  – Illegaal wapenbezit onder met name het grote zwakzinnige deel van de Amerikaanse bevolking is een zo mogelijk nog grotere bedreiging.
  – Bijna iedere Amerikaanse stad van enige omvang kent no-go zones die qua criminaliteit niet onderdoen voor de Mexicaanse staten die de VS zelf vandaag in de 4e en zwaarste criminaliteits- en gevarencategorie heeft geplaatst.
  – De VS heeft een president die vandaag 2 Zuid-Amerikaanse landen en het hele Afrikaanse continenten als ‘shithole country’s’ gekwalificeerd en dat kan onder zijn niet al te snuggere maar wél veelal wapendragende redneck aanhangers als een vrijbrief worden opgevat om staatsburgers van deze landen aan te vallen en/of te bedreigen.
  – Daarnaast kan het hebben van een Arabisch uiterlijk in het vliegtuig op weg naar de VS aanleiding zijn tot racisme, discriminatie en zelfs weigering op of verwijdering van de vlucht.
  – Ook dient men bij routine-aanhoudingen door de Amerikaanse politie uiterst bewust te zijn dat zelfs het te snel uit de auto stappen al aanleiding kan zijn om rücksichtlos doodgeschoten te worden, waarbij de politieambtenaar altijd straffeloos weg zal komen met een absurde smoes als ‘ik dacht dat deze Arabisch uitziende man een bomgordel droeg’ of ‘ik verstond: I kill you, Allahuakbar’ ipv ‘What seems to be the problem officer?’
  – Men mag in de VS bij onverhoopt contact met overheidsdienaren niet rekenen op enige wereldkennis. Deze overheidsdienaren hebben geen idee hoe het land waar u vandaan komt in elkaar zit. Zo hebben zij ambassadeurs die serieus beweren dat er in Nederland politici in de fik worden gestoken.
  – Mocht u iets overkomen in de VS zullen overheidsorganen beslist zeggen dat u er nooit bent geweest en uw hele bezoek en zelfs uw bestaan ‘Fake News’ is.
  – Houdt u er ernstig rekening mee, dat u tijdens uw bezoek op elk moment getroffen kunt worden door een Noord-Koreaanse atoombom, vanwege de Amerikaanse president Trump die het niet kan laten de Noord Koreaanse president onafgebroken te provoceren met termen als ‘little rocket man’ en ‘my nuke button is bigger than yours, and it works’.’

  Nu ik er zo over nadenk kan ik eigenlijk best nog wel even doorgaan met deze lijst van levensbedreigende misstanden in de VS. Best voldoende aanleiding om er vooral niet nodeloos naar toe te gaan tenzij men er in zo kort mogelijke tijd voldoende dollars kan wegkapen. En dan nog stuurt men het beste een westerse werknemer als vertegenwoordiger, zodat die het risico loopt, want die zijn onderling immers o zo dikke vrindjes.

  Terecht dat dit apenland een aangepast reisadvies heeft gekregen van Turkije.
  Als ik Mexico was zou ik ernstig overwegen om ook een muur te bouwen tegen racistische Amerikaanse cowboys. Je weet immers niet, als de VS hún muur ineens mochten afbreken kan al dat Amerikaanse gajes ineens zo je land binnenwandelen…

 • Deli Balta

  Helemaal mee eens.. heel goed gesproken, ik ben nooit in amerika geweest en dat ga ik ook niet doen in de toekomst. Er zijn te veel terroristen in VS, ze werken bij de politie, FBİ, CIA, Washington, Leger etc….

Loading posts...