<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 26, 2019

Turkije herdenkt Slag bij Malazgirt: Turks leger klaar voor nieuwe missie

Turkije lanceert binnenkort de verwachte grootschalige antiterreurmissie ten oosten van de rivier de Eufraat in Noord-Syrië.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag tijdens de drukbezochte herdenking van de grote overwinning van de Seltsjoeks, voorvaderen van de Turken, op het Byzantijnse Keizerrijk in 1071 bij Malazgirt. Onder aanvoering van Alp Arslan werd 948 jaar geleden Anatolië van de Turken.

“Ik hoop dat niemand ons [tot het uiterste] uitdaagt en zo de vastberadenheid van Turkije zal testen om zijn Syrische grenzen van terroristen vrij te maken”, sprak Erdoğan tijdens het grote evenement, bijgewoond door alle ministers en de voorzitters van de partijen MHP en BBP.

Erdoğan waarschuwde ook voor blokkeertactieken [van de VS] die het proces willen verstoren. “Turkije is voorbereid om [zelf] zijn plannen [veilige zone] te realiseren. Turkije laat zich niet hinderen door de complicatie van de plannen in de regio en de overvloed aan verraderlijke valkuilen.”

Sinds 2016 heeft Turkije twee grote militaire operaties uitgevoerd in het noordwesten van Syrië – missie Eufraat Schild en Olijftak – om de regio van de terreurgroepen Daesh en de YPG, de Syrische tak van de terroristische organisatie PKK, te zuiveren zodat Syrische vluchtelingen terug kunnen naar hun land. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MUŞ | Gepubliceerd: 26-08-2019

Aug 26, 2019
Loading posts...