<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 24, 2019

Turkije: 346.000 vluchtelingen dankzij Turkse missies terug naar Syrië

Dankzij militaire antiterreuroperaties van Turkije in het buitenland zijn delen van Syrië vrijgemaakt van terroristische groeperingen. Daardoor konden honderdduizenden Syrische vluchtelingen terugkeren naar hun eigen land, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

“Meer dan 346.000 Syriërs zijn teruggekeerd naar gebieden van Syrië die zijn vrijgemaakt van terroristen dankzij missie Eufraat Schild en Olijftak”, vertelde minister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een gezamenlijke persconferentie in Libanon naast zijn Libanese collega-minister Gebran Bassil, daarmee verwijzend naar Turkse operaties sinds 2016.

Çavuşoğlu sprak met verslaggevers in de Libanese hoofdstad Beirut, waar hij een officieel bezoek bracht over de vrijwillige terugkeer van Syrische vluchtelingen naar hun land. Hij liet weten dat Turkije zijn ervaringen met Libanon kan delen over hoe veiligheid kan worden geboden aan Syrische vluchtelingen tijdens de terugkeer naar hun moederland.

“We kunnen een gezamenlijk forum organiseren met Libanon, Jordanië en Irak over de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar hun land,” zei hij. “De internationale gemeenschap kan dat forum ook bijwonen.”

Ook riep de Turkse minister de internationale gemeenschap op om “gevoeliger” te zijn voor Syrische vluchtelingen.

Turkije vangt ongeveer 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen op, meer dan enig ander land ter wereld. Libanon staat met 1,5 miljoen op de tweede plaats.

Sinds 2016 hebben de Turkse antiterreurmissies Eufraat Schild en Olijftak in het noorden van Syrië de regio’s als Al-Bab, Afrin en Azaz bevrijd van YPG/PKK en Daesh-terroristen. Daardoor kunnen nu Syriërs die het geweld daar ontvluchtten, naar huis terugkeren. (LEES meer)

Zo zijn Syrische schoolkinderen Turkije ook enorm dankbaar. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – BEIRUT | Gepubliceerd: 24-08-2019

Aug 24, 2019
Loading posts...