<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 22, 2017

Deze Syrische kinderen in Bab gaan dankzij Turkije weer naar school: ‘Bedankt’

Nu de Noord-Syrische stad Bab (Al-Bab) dankzij het Turkse leger is gezuiverd van terreurgroep Daesh (IS), kunnen Syrische kinderen weer naar school. De Syrische stad was drie jaar lang in handen van Daesh, die alle scholen in de stad gesloten en verwoest heeft.

Turkije heeft zich net als in de Syrische stad Jarablus, ook in ex-Daesh-bolwerk Bab flink ingezet om Syrische scholen weer op te knappen en deze uit te rusten met onderwijsmateriaal. Zo kunnen Syrische kinderen weer snel naar school. “We hoeven Turkije niets meer te vragen”, zegt Ahmed Kirız van het Syrische gemeentebestuur. “Zij hebben ons alles al gegeven zonder dat we iets aan hun hoefden te vragen.”

Kirız laat ook weten dat Turkije negen scholen opknapt. “Vijf daarvan zijn door hun [Turkije] al afgerond, de overige vier zijn volgende week klaar. Daesh heeft deze kinderen enkel geweld geleerd. We proberen dit weer recht te zetten.”

Deze Syriërs in Bab gaan dankzij Turkije weer naar school ‘Bedankt’2

Lerares Engels Hatice Um Latif van de ‘Şehit Abdullah’ basisschool bedankt Turkije voor alles. “Nu hebben we van alles in onze klassen: tafels, verlichting en ventilatoren aan het plafond zodat de kinderen het niet te warm krijgen. Wij bedanken Turkije, zij hebben voor alles gezorgd.”

In Bab zorgt met name het Turkse ministerie van Onderwijs en de Turkse hulporganisatie Maarif er voor dat de Syrische kinderen weer scholieren zijn.

Deze Syriërs in Bab gaan dankzij Turkije weer naar school ‘Bedankt’3

Eufraat Schild

Bab onderging de schoonmaak op 23 februari tijdens de Turkse militaire operatie ‘Eufraat Schild’, waarbij het Vrije Syrische Leger (FSA) is gesteund. De overwinning is gepast gevierd (LEES meer + foto’s)

Jarablus

Turkse gemeenten en hulporganisaties renoveren vaker scholen in Syrië die door terroristen zijn verwoest. In Jarablus kunnen kinderen sinds september vorig jaar ook zorgeloos naar school (LEES meer), waarbij Syrische ouders bidden voor Turkije als dank. (LEES meer + foto’s)

De Turkse gemeente Keçiören (Ankara) heeft ervoor gezorgd dat de oudste school in Jarablus is omgetoverd tot een modern college. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BAB | Gepubliceerd: 22-05-2017

May 22, 2017
Loading posts...