<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2019

Turkije: Israël kan verder blijven dromen

Het zal Israël nooit lukken de Palestijnen etnisch te zuiveren en een nieuwe racistische staat op te richten.

Zo sprak de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, deze week in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Hij was daar voor een jubileumfeest van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS), die vijftig jaar bestaat.

Turkije is altijd trouw gebleven aan de historische missie voor de oprichting van een onafhankelijk Palestina met landsgrenzen zoals die bepaald zijn in 1967 en Al-Quds als de hoofdstad, benadrukte de Turkse buitenlandminister.

“De enige hoop tegen de bezetting van Palestina is de eenheid van moslims zodat het Palestijnse volk diens rechten terugkrijgt. Moslims moeten onderlinge geschillen overwinnen, zo ook de Palestijnen onderling, zodat OIS aan zijn doelen toekomt.”

Door het internationaal recht te schenden, maakt Israël de tweestatenoplossing onmogelijk, onderstreepte Çavuşoğlu. “Israël bouwt verder aan nieuwe nederzettingen. Maar de inzet van het Palestijnse volk zal zegevieren. Israël zal nooit zijn droom van etnische zuivering van het Palestijnse thuisland en het creëren van een racistisch regime kunnen realiseren”, aldus de Turkse minister namens Turkije.

Later op de dag bezocht de Turkse minister ook de Marokkaanse premier Saadeddine El Othmani. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT | Gepubliceerd: 14-12-2019

Dec 14, 2019
Loading posts...