<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2021

Turkije jaagt Griekse boten weg uit wateren

De Turkse marine heeft twee Griekse kustwachtboten weggejaagd uit de territoriale wateren van Turkije. De Grieken waren bezig met het terugduwen van vluchtelingen op zee.

De verdrijving gebeurde woensdagochtend toen de Griekse boten de Turkse territoriale wateren in het Kardak-gebied, een gebied tussen Griekenland en Turkije in de Egeïsche Zee, binnendrongen, verklaarde het Turkse kustwachtcommando op social media.

“De Grieken, die geen limieten kennen in het handelen tegen het internationaal recht, duwen voortdurend irreguliere migranten terug naar Turkse territoriale wateren. De Grieken zijn uit onze territoriale wateren verdreven, wat ze deze keer ook hebben geschonden”, is officieel verklaard.

De twee Griekse boten werden weggejaagd door preventiemanoeuvres die zagen dat de boten tegen elkaar schuurden, aldus de Turkse zeemacht.

Turkije benadrukte dat zijn kustwacht 24/7 op missie is om de veiligheid en beveiliging van de Turkse zeeën te waarborgen.

Dood insturen

De afgelopen maanden zijn er meerdere meldingen geweest van Griekse troepen die boten van asielzoekers terugduwen, waardoor vluchtelingen in levensgevaar terechtkomen.

“Griekenland duwt onschuldige mensen de dood in”, reageerde de Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu donderdag. “En Europa kijkt gewoon toe.”

“We veroordelen @Frontex en @Europarl_EN ten zeerste voor het negeren van deze onmenselijke daden die dagelijks gebeuren”, aldus Soylu die ook een video toonde waarin de Grieken de vluchtelingen terugduwen.

Eerder kwamen de Grieken ook in opspraak voor het lekprikken van rubberen vluchtelingenboten.

Opvang

Turkije vangt zelf en grotendeels uit eigen zak bijna 4 miljoen vluchtelingen op, meer dan enig ander land ter wereld. Daarnaast redt de Turkse kustwacht vaker de door de Grieken zwaar in problemen gekomen vluchtelingen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-01-2021

Jan 07, 2021
Loading posts...