<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2022

Turkije lanceert 50 nieuwe steunprojecten in Pakistan

De Turkse staatshulporganisatie TIKA zal in 2022 bijna 50 nieuwe steunprojecten starten in Pakistan om te helpen bij de ontwikkeling van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw in dat land.

Dat maakte TIKA-programmacoördinator voor Pakistan Muhsin Balcı bekend ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de hulporganisatie.

“TIKA werkt nu in meer dan 150 landen en we hebben sinds onze oprichting in verschillende landen meer dan 30.000 projecten gerealiseerd. In deze projecten delen we onze kennis en expertise op het gebied van onderwijs, gezondheid en landbouw met landen van de Balkan tot Afrika, van het Midden-Oosten tot Latijns-Amerika”, vertelde Balcı.

Hij bezocht het digitaliseringscentrum voor de bewaring van zeldzame boeken in een bibliotheek opgericht door TIKA aan de Quaid e Azam University en maakte ook een rondleiding door de Baitussalam Welfare Trust, waar studenten een optreden met robots lieten zien in het Blatu Hub Technology Lab dat in 2018 door TIKA werd opgericht .

“Pakistan zit vol met talent en het geeft ons enorm veel plezier om technische ondersteuning te geven aan onze broedernatie. Pakistan is geen vreemd land voor ons. Deze natie heeft ons onvoorwaardelijk gesteund en onze harten kloppen voor elkaar”, benadrukte de TIKA-coördinator.

“We breiden onze steun uit van onderwijs naar gezondheidszorg en de landbouwsector. Ons doel is om dit jaar meer dan 50 projecten in Pakistan te starten die organisaties zullen helpen bij het stimuleren van jong talent.”

TIKA heeft ook vijf waterfiltratie-installaties opgezet in drie steden om de bewoners toegang te geven tot veilig drinkwater. “Samen met ons uitwisselingsprogramma voor studenten en andere projecten is TIKA ook gericht op het verbeteren van het leven van mensen. Onze waterfiltratie-installaties zijn een ander project voor onze Pakistaanse broeders die onze liefde en zorg voor dit land laten zien.”

TIKA heeft ook zonnepanelen geplaatst op het Lakki Marwat District Hospital, dat 90 procent van de elektriciteit van het ziekenhuis zal leveren, en de spoedeisende hulp opgezet van het District Head Quarter Hospital Upper Dir in de provincie Khyber Pakhtunkhwa.

Balcı prees de bereidheid van Pakistaanse functionarissen om met TIKA samen te werken. “Of het nu gaat om gezondheid, energie of de landbouwsector, de Pakistaanse autoriteiten vertrouwen op TIKA als het gaat om technische ondersteuning. In de komende jaren zijn we van plan om deze samenwerking ook op het gebied van landbouw te versterken.”

TIKA

De Turkse staatsorganisatie is mondiaal actief. Die heeft tot nu toe meer dan 30.000 steunprojecten gerealiseerd over de hele wereld, van de donatie van complete appartementencomplexen in Palestina en ziekenhuizen in Somalië, tot aan vele nieuwe scholen in Afghanistan, in Colombia en verre landen. (LEES meer + FOTO’S)

In Afrika heeft TIKA het leven van miljoenen Afrikanen verbeterd. (LEES meer + FOTO’S)

Overigens zijn er ook andere grote Turkse hulpgroepen, zoals IHH, die miljoenen mensen over de hele wereld doorlopend steunen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-01-2022

Jan 24, 2022
Loading posts...