<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2019

Turkije leert Duitsland, Frankrijk en VK bij over rol in NAVO

De leiders van Duitsland, Frankrijk en het VK hebben een boek overhandigd gekregen waarin de rol van Turkije binnen de NAVO wordt uitgelegd.

Dat gebeurde dinsdag in Londen, waar de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan de Franse president Emmanuel Macron, de Duitse kanselier Angela Merkel en de Britse premier Boris Johnson sprak over zijn land en de situatie in Syrië.

Het boek genaamd ‘Turkije: Het Sterke Lid van de Strategische Alliantie’ is door het Turkse presidentschap geschreven en in het Turks, Engels, Frans en Duits gepubliceerd. Desbetreffende landen krijgen gedetailleerde informatie over de taken en bijdragen van NAVO-lid Turkije aan de alliantie.

Het boek, dat de perspectieven van Turkije en andere landen met betrekking tot de NAVO raakt, bevat ook een hoofdstuk over de verwachtingen van Turkije van de alliantie. Het hoofdstuk benadrukt de gemeenschappelijke strijd tegen het terrorisme en de verwachte voortzetting van de bijdragen van de NAVO aan de verdediging van Turkije.

De verwachtingen van Turkije met betrekking tot bijdragen van NAVO-leden aan de creatie van een veilige zone in het noorden van Syrië, zijn ook in dat deel tot uitdrukking gebracht.

Het boek is ook gepresenteerd aan de Amerikaanse president Donald Trump en zijn delegatie tijdens het bezoek van Erdoğan aan de VS vorige maand.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 04-12-2019

Dec 04, 2019
Loading posts...