<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 06, 2018

Turkije maakt dure kankerbehandeling geheel kosteloos voor burgers

Turkse kankerpatiënten hoeven voortaan helemaal niets meer te betalen voor hun behandeling en medicijnen. De Turkse regering neemt nu ook alle extra gemaakte kosten volledig op zich.

Dat meldt het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid.

“De staat trok eerder zo’n 240 miljoen lira voor steun aan kankerpatiënten. Dat is nu 750 miljoen lira geworden waarmee alles –behandeling, operatie en medicijnen – geheel kosteloos is geworden voor onze patiënten”, liet minister Jülide Sarıeroğlu weten. “We willen dit ook realiseren voor andere ziekten en werken daar hard aan.”

Zorgstelsel Turkije

Het Turkse zorgstelsel maakt een stille revolutie door, melden autoriteiten. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vindt dat zijn land het beste zorgsysteem ter wereld heeft. Dat zei hij tijdens openingen van de modernste en grootste stadsziekenhuizen van Europa en de wereld in Turkije, waar een twintigtal van worden gebouwd. (LEES meer + foto’s)

De Turkse minister Ahmet Demircan (Volksgezondheid) heeft eerder laten weten dat landen de gezondheidszorg en zorgsysteem in Turkije als voorbeeld zien en het land hierover bevragen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-07-2018

Jul 06, 2018
Loading posts...