<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 20, 2021

Turkije maakt surprise bekend: straaljagerdrones

De Turkse dronefabrikant Baykar heeft naar aanleiding van de feestdagen de conceptuele ontwerpafbeeldingen van de eigen straaljagersdrone gedeeld.

“Feestcadeau is loading”, twitterde het bedrijf afgelopen week. Dinsdag werden meer details onthuld en werd bekend dat het om MIUS, een onbemande transsonische straaljager, gaat.

Het vliegtuig wordt geïntegreerd met het eigen vliegdekschip van Turkije, de TCG Anadolu, en zal geen lancering met een katapult nodig hebben. Daarmee is het Turkse defensieproduct uniek in de wereld.

MIUS

De MIUS is meer dan alleen een drone en zit vol kunstmatige intelligentie. “MIUS zal het tegen bestaande straaljagers (JSF/F-16) op kunnen nemen”, benadrukte de Turkse genie en dronevader Selçuk Bayraktar, tevens de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdoğan. “We verwachten al in 2023 de lucht in te gaan.”

De ontwikkeling is volledig Turks, zo ook de makelij, benadrukte Bayraktar. “Net zoals de Bayraktar TB3.”

“Ik wil nogmaals de nadruk leggen op een kwestie die ik eerder heb genoemd en die de sleutel is tot het succes van onze SIHA’s [huidige drones van Turkije] in de wereld. We moeten ons vandaag voorbereiden op de races van de toekomst en werken naar leiderschap. Bij deze gelegenheid wens ik ons land en de hele Islamitische wereld een fijne vakantie en Eid al-Adha. Ied Mubarak.”

Gamechangers

Turkse drones worden als gamechangers gezien en worden vaak onder de loep genomen door internationale media. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-07-2021

Jul 20, 2021
Loading posts...