<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2020

Turkije: Macron moet psychisch behandeld worden

De Franse president Emmanuel Macron moet een mentale behandeling ondergaan.  

Dat benadrukte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zaterdag tijdens een toespraak in Kayseri.

“Wat heeft die Macron toch met de Islam en de moslims?”, haalde Erdoğan uit. “Hij moet zich op mentaal gebied laten behandelen. Wat zeg je anders tegen iemand die niets weet van godsdienstvrijheid en zich misdraagt tegen miljoenen andersgelovigen in zijn land?”

De Franse president lijkt wel niet zonder Erdoğan te kunnen leven. “Hij heeft het steeds over mij. Daar schiet je niets mee op. Over een jaar zijn er verkiezingen [in je land]. Dan zullen we zien wat voor een toekomst je opwacht. Frankrijk heeft niets gehad aan die man, laat staan dat hij wat aan zichzelf heeft”, sneerde de Turkse president.

Erdoğan benadrukte dat Turkije nog veel te zeggen heeft tegen Macron en zijn land. “Dit zijn de mensen die achter de ellende in Azerbeidzjan en bezettingen zitten. Heeft de wereld (Minsk-top) wat aan jullie gehad anders dan dat jullie Armenië bevoorraden met wapens? En met die wapens om vrede krijsen? Lukt jullie niet, want jullie zijn oneerlijk.”

Frankrijk is een land dat openlijk coupplegers steunt en heeft daardoor niets meer te zeggen over de democratiestrijd van andere landen, onderstreepte Erdoğan.

Islamofobie

Frankrijk zit in de ban van toenemende Islamofobie, ook aangewakkerd door de Franse staat, zo officieel verwoord door Turkije. Ankara noemt Macron, die vindt dat de Islam ‘overal ter wereld in een crisis verkeert’ en een ‘nieuwe Islam’ beoogt, “een mislukte politicus en gevaarlijke provocateur”. (LEES meer)

De grootste oppositiepartij van Turkije, CHP, beschuldigt Macron van het voeden van “radicalisering van personen”.

“Mensen zoals jij [Macron] hebben gelovigen mentaal verdoofd en van de echte Islam weggehouden. Dat zijn [jullie] jihadisten. De jihadisten zijn ongelovigen die het Westen en imperialisten tussen ons hebben losgelaten. Jihadisten hebben helemaal niets te maken met het geloof, de Koran of Allah. Lees de Koran eens zelf door”, aldus CHP. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-10-2020

Oct 24, 2020
Loading posts...