<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 03, 2018

Turkije: Nederlanders nooit uitgemaakt voor nazi’s

Turkije en Nederland hebben met het staatsbezoek woensdag van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) aan Ankara de relaties op officieel niveau hersteld en dat, zoals Blok aangaf, ook aangetoond. Beide landen verklaarden voortaan op de toekomst en positiviteit te gaan focussen.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu kreeg in bijzijn van Blok nog wel een laatste persvraag over de ruzie tussen beide landen na het Rotterdam-incident in maart 2017. “Wat die dag Turkije is aangedaan (door de Nederlandse regering), is onacceptabel. Maar Turkije heeft het Nederlandse volk daar nooit van beschuldigd.”

Çavuşoğlu verwees naar de nazi-vergelijking. “Turkije heeft Nederlanders nooit uitgemaakt voor nazi’s [het beeld dat in Nederland wordt geschetst]. We zeiden dat wat op die dag ons is aangedaan, ook werd gedaan tijdens de naziperiode. De media heeft in die tijdsperiode alles negatief beïnvloed.”

De Turkse minister vindt het niet kunnen dat er enkel eenzijdig kritiek mag worden geuit en haalde uit naar Nederlandse berichtgevingen. “(Als wij iets bekritiseren, is dat gelijk een groot probleem) Maar als jullie onder het mom van kritiek president Recep Tayyip Erdoğan, ondanks al zijn verkiezingswinsten, [al jarenlang] openlijk dictator noemen, is dat geen enkel probleem?”, aldus Çavuşoğlu.

Economie

Beide landen hebben aangegeven de banden te willen versterken, met name op economisch gebied. Blok was woensdag erg lovend over Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-10-2018

Oct 03, 2018
Loading posts...