<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 03, 2018

Turkije neemt eervol afscheid van 8 martelaren: 2668 terroristen uitgeschakeld in Afrin

Tienduizenden Turken hebben vrijdag in meerdere Turkse steden persoonlijk het uitvaartgebed van acht gesneuvelde Turkse militairen bijgewoond. De acht militairen bereikten donderdag de status van martelaarschap na een terreuraanslag door een honderdtal terroristen in Afrin, meldden de Turkse strijdkrachten.

De heldendaden en uitspraken van de acht martelaren kregen veel aandacht in Turkije. “Ze waren vrijwillig in Afrin en stonden klaar te sterven voor hun land. Dat maakt het Turkse leger onverslaanbaar”, klonk het veelvuldig.

Kort na de aanslag, die plaats heeft kunnen vinden vanwege diepe en lange terreurtunnels en dichte mist in Afrin, heeft het Turkse leger in een vergelding een groot deel van de terroristen uitgeschakeld. Zaterdag is het aantal uitgeschakelde terroristen rondom Afrin opgelopen tot 2.516, is verklaard. Zondag ging dat aantal naar 2.668.

Turkse elitemilitairen zijn inmiddels gearriveerd in de regio. Zaterdag zijn zeven steden gezuiverd van terreurgroepen, waaronder de Syrische stad Racu.

De Turkse luchtmacht meldt de uitschakeling van 924 terreurdoelen. Missie Olijftak zal voortduren totdat de hele regio is gezuiverd van terroristen.

Het Turkse leger krijgt veel vrijwillige aanmeldingen, waaronder ook van burgers, die naar Afrin willen voor de schoonmaak van Daesh- en YPG/PYD-terroristen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TURKIJE | Gepubliceerd: 03-03-2018

Mar 03, 2018
Loading posts...