<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 09, 2017

Turkije ontsnapt aan aanslag: jets naar Noord-Irak én Hakkari

Het Turkse leger en de gouverneur van de Turkse stad Hakkari hebben maandag verklaard dat vijf terroristen zijn uitgeschakeld. De terroristen hadden het gemunt op Turkse grens- en politieposten, waarna gevechtsvliegtuigen zijn ingezet.

De twee militaire operaties vonden plaats in de Noord-Iraakse regio Zap en op het platteland van Hakkari. De terroristen, die een aanslag hadden voorbereid, zijn gespot met Turkse drones, meld het leger.

Het is niet de eerste keer dat terroristen uit Noord-Irak een bedreiging vormen voor Turkije. Het Turkse leger heeft in de laatste weken meerdere keren gevechtsvliegtuigen in moeten zetten om aanslagen te voorkomen op Turkse politieposten. (LEES meer)

Op eigen bodem vinden ook zuiveringsoperaties plaats. In Erzincan, Şırnak en Hakkari zijn recent na luchtaanvallen meer dan tien terroristen uitgeschakeld. Vijf terroristen hebben zich overgegeven (LEES meer)

SIHA

Maandagochtend werd ook bekend dat een Turkse gewapende drone (SIHA) een PKK-terrorist in Hakkari-Balkayalar heeft uitgeschakeld

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-10-2017

Oct 09, 2017
  • Turkse Turk

    Zonde van die vliegtuigen… dat vliegen kost geld… Terreur moet effecienter en goedkoper een kopje kleiner gemaakt worden en tevens famillie leden van de terroristen moeten aansprakelijk gesteld worden voor de kosten of zelf dood of levend hun zoon leveren of aangeven… Ze zijn aansprakelijk omdat het hun zoon of dochter is.

Loading posts...