<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 14, 2019

Turkije ontvangt definitief JSF’s

Turkije verwacht in november de levering van JSF’s (F-35) door de VS, liet de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar donderdag weten.

“Ondanks enkele beweringen verloopt het F-35-proces probleemloos. Onze piloten en het onderhoudsteam gaan door met trainen in de VS”, vertelde Akar woensdag in Ankara tijdens een bijeenkomst met de hoogste Turkse generaals: stafchef Yaşar Güler, landstrijdkrachtencommandant Ümit Dündar, marinecommandant Adnan Özbal en luchtmachtcommandant Hasan Küçükakyüz.

“We verwachten de levering van F-35’s in november. Deze worden in de [oostelijke] provincie Malatya gepositioneerd. Relevante voorbereidingen voor de infrastructuur zijn inmiddels voltooid.”

“Tijdens ons bezoek aan de VS vertelden ze ons dat Turkije een van de landen is die zijn verantwoordelijkheden, zowel financiële als andere beloftes, volledig heeft vervuld”, zei Akar.

De Turkse minister benadrukte dat Turkije zijn aandeel blijft geven in het ontwerpen en produceren van sommige onderdelen van de JSF. Turkije is een cruciale programmapartner, melden deskundigen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-03-2019

Mar 14, 2019
Loading posts...