<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 20, 2018

Turkije op weg naar nieuwe megasuccessen in lucht- en ruimtevaart

Het grote brein achter de Turkse drones, Selçuk Bayraktar, stelt dat Turkije nog succesvoller zal zijn in de lucht- en ruimtevaartsector.

Dat zei hij donderdag tijdens de opening van een groot technologiefestival, de Teknofest, op de grootse luchthaven ter wereld in Istanbul.

“Turkije zal in de lucht en ruimte het succes bereiken dat het verdient. Die ambitie is al aangetoond bij onze (militaire) drones. Turkije is hard op weg om zijn doelen voor het jaar 2023 te halen”, zei Bayraktar, tevens schoonzoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Bayraktar hecht veel waarde aan de Turkse jongeren. “Ik ben toen ik klein was naar een (technologie)evenement gegaan. Daar is iets mij tot op de dag van vandaag bijgebleven. Hopelijk zal dit festival datzelfde doen bij onze jongeren. Onze universiteiten zijn vandaag ook aanwezig.”

Ook was Bayraktar trots op het bezoekersaantal: “80.000 mensen hebben zich vooraf aangemeld. Dit is een record. We zien, met alle dank aan Allah, dat deze nationale en technologische megastap en defensieproducten van eigen makelij voor veel passie zorgen bij ons volk.”

De echtgenote van Bayraktar, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, vicevoorzitter van de democratievereniging voor vrouwen (KADEM), riep jongeren op om hun dromen achterna te gaan. “Met name jongeren kunnen tijdens dit festival (luchtvaart en defensie)technologie van dichtbij bewonderen en de grenzen verder verleggen.”

Het megafeest startte op donderdag met unieke luchtshows en een onvergetelijke dragrace tussen een racemotor, F-16, privéjet, bekende sportwagens en de snelste elektrische Model S die Tesla te bieden heeft. Ook dansten letterlijk jets en helikopters in de lucht. (LEES meer + exclusieve FOTO’S)

Het lucht-, ruimtevaart en technologiefestival, tevens het grootste van Turkije ooit, is tot 23 september te bewonderen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 20-09-2018

Sep 20, 2018
Loading posts...