<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2020

Turkije opent nog een nieuwe snelweg

Op 19 september opent Turkije een nieuw 57 kilometer lang snelwegdeel van de Otoyol 7, de snelweg van Noord-Marmara die om Istanbul heen loopt. De autoweg moet de verkeersdrukte van megastad Istanbul naar de belangrijke industriestad Kocaeli en vice versa verder verlagen.

De nieuwe tolsnelweg ligt tussen Gebze en Izmit en maakt onderdeel uit van de nieuwe 400 kilometer lange snelweg, waarvan nu 321 kilometer is voltooid.

De aanleg loopt door tot de superburg Çanakkale 1915, de langste hangbrug ter wereld, nu in aanbouw. Daarmee wordt Noord-Marmara beter verbonden met Zuid-Marmara en ontstaat er een zeer grote regionale snelwegring.

De opening wordt zaterdag via videoverbinding bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De snelweg van Noord-Marmara (Kuzey Marmara Otoyolu) verbindt ook de nieuwe megaluchthaven Istanbul Airport en de tweede luchthaven Sabiha Gökçen, die zo´n 70 kilometer van elkaar liggen, beter met elkaar.

De economische bijdrage van de nieuwe snelweg in de vorm van tijds- en brandstofbesparing en emissieverlaging is jaarlijks 595 miljoen lira, omgerekend zo’n 70 miljoen euro, aldus de Turkse infrastructuurminister Adil Karaismailoğlu.

Ankara-Niğde

Begin september ging ook een nieuwe snelweg open tussen hoofdstad Ankara en Niğde in Anatolië. De reisduur is daarmee bijna twee uur verkort. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-09-2020

Sep 17, 2020
Loading posts...