<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 02, 2019

Turkije opent tiende groot stadsziekenhuis: ‘Vijfsterrenhotel met beste zorg’

Voor de tiende keer is er een grote stadsziekenhuis in Turkije geopend. Dit keer in de vierde grootste stad van het land: Bursa.

Ook dit staatscomplex, bestaande uit zes gebouwen met 1.355 bedden en modernste zorgapparatuur, biedt het comfort en kwaliteit van een vijfsterrenhotel, zo omschreven in het Turkse zorgproject van megaomvang. Het grote hospitaal is binnen twee jaar gebouwd en staat op een oppervlakte van bijna 750.000 vierkante meter.

Het ziekenhuis is sinds 16 juli toegankelijk voor patiënten en dienstbaar voor zo’n zes miljoen mensen in de regio Zuid-Marmara. De officiële opening staat gepland op 4 augustus met als eregast de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Het algemeen ziekenhuis heeft 308 bedden, afdeling gynaecologie en het kinderziekenhuis 222, het cardiovasculair ziekenhuis 271, oncologie (254), fysiotherapie en revalidatie (200) en psychiatrie (100). Verder bevat het complex 403 klinieken en 49 operatiekamers. De spoedafdeling kan dagelijks 2.110 gevallen afhandelen.

Het nieuwe stadsziekenhuis van Bursa is binnen twee weken nu al door ruim 70.000 mensen bezocht. De 34-jarige Mehmet Ali Duman is daar een van. “Ik ben hier voor de eerste keer en voor de behandeling van mijn vrouw. Dit ziekenhuis is dankzij president Erdoğan gebouwd. We zijn trots op hem. Hierbij mijn dank aan al het personeel. Dit ziekenhuis is moderner, comfortabeler en beter dan een privéziekenhuis.”

Halil Şimşek (71) bezoekt het ziekenhuis al voor de tweede keer. “Het personeel luistert aandachtig en is erg behulpzaam met alles. Ik hoop dat dit heel lang zo doorgaat. Vroeger moesten we voor zonsopgang een afspraak maken. Nu is daar geen sprake van. Alles is veel beter dan vroeger.”

De 55-jarige Meryem Aykış reageert ook tevreden op de nieuwe aanwinst van haar stad.

Turkije

In maart opende in de Turkse hoofdstad Ankara het grootste ziekenhuis van Europa. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 02-08-2019

Aug 02, 2019
Loading posts...