<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 08, 2016

Turkije pakt Duitsland harder terug: diplomaten missen vliegtuig

Naar aanleiding van onbeschoft gedrag van de Duitse douanepolitie tegen de vicevoorzitter van het Turkse parlement is Turkije donderdag met een antwoord gekomen.

Meerdere Duitse diplomaten hebben vandaag hun vliegtuig gemist op het vliegveld van Istanbul nadat ze extra zijn gecontroleerd. Zij hebben allen hun vliegtuigen gemist nadat ze twee uur moesten wachten voor verhoor en extra controle.

Hetzelfde deed de Duitse politie eerder in Duitsland, nadat de tas van de Turkse vicevoorzitter en parlementslid Ayşe Nur Bahçekapılı is gestolen en ze de woorden ‘boeit ons niet’ als reactie kreeg. Daarnaast is ze als een illegale migrant behandeld. “Onbeschoft”, noemde ze dat, vooral omdat haar tas is gestolen in Duitsland en ze aangaf wie ze was en haar vliegtuig moest halen. “Wij behandelen hun altijd goed, dan kunnen we op zijn minst dezelfde houding verwachten.”

De president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan, had woensdag gewaarschuwd dat Duitsland hier een hardere antwoord op zou krijgen. De Duitse ambassadeur in Ankara moest zich woensdag melden bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-12-2016

Dec 08, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...