<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2016

Turkije roept Duitse ambassadeur op het matje na onbeschoft gedrag

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Duitse ambassadeur in Ankara ontboden.

Ambassadeur Martin Erdmann kreeg te horen dat Turkije niet blij is met de slechte behandeling van vicevoorzitter van het Turkse parlement Ayşe Nur Bahçekapılı tijdens haar recente bezoek aan Duitsland. De Duitse politie heeft haar op het vliegveld behandeld als een illegale migrant. Daarnaast is ze meer dan een uur in de wacht gezet bij het politiebureau van de luchthaven nadat haar tas is gestolen.

De Turkse vicevoorzitter had ook haar paspoort en identiteitskaart in haar gestolen tas, waarop zij snel een tijdelijk paspoort heeft gekregen van de Turkse ambassade in Duitsland.

Ondanks dat Bahçekapılı zei dat ze een Turks parlementslid is en nog eens vicevoorzitter is van het Turkse parlement, kreeg zij nadat ze zei dat ze haar vliegtuig zou missen de woorden ‘boeit ons niet’ te horen van de Duitse politie op de luchthaven in Duitsland. “Ze waren erg onbeleefd”, reageerde Bahçekapılı. “Wij behandelen ze altijd beleefd, dus verwachten we dat terug.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was woedend op het onbeschofte gedrag van de Duitsers. “Dus je ontvangt terroristen met open armen (LEES meer), biedt onderdak en zorgt voor hun en laat daarna onze delegatie en parlementsleden urenlang wachten bij deuren? En dan is Erdoğan de dictator. Als je zoiets onbeschofts doet, krijg je je verdiende loon en zelfs harder terug”, aldus Erdoğan.

Het ongenoegen van Turkije is bij het ministerie via de adjunct-secretaris bekendgemaakt aan de Duitse ambassadeur.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-12-2016

Dec 07, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...